Bakan Özer; Eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz

Bakan Özer; Eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini belirterek, "1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime geçme kararı vermeyeceğiz, ilçe ve okul temelli kararlar alacağız" dedi.

TİGRİS HABER - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem sonrası eğitim öğretim süreçlerine ilişkin açıklama yaptı. Özer, “20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. Özel eğitim kurumlarımızla gerekli görüşmeler yaptık. Bugünden itibaren yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkarıyoruz ve yüzde 7'lik kapasiteyi 10 ilden gelen öğrencilerimiz için kullanacağız.” dedi.

İlçe ve okul temelli karalar

Bakan Özer, 1 Mart’tan sonra eğitim kararlarının ilçe ve okulların durumuna göre verileceğine dikkat çekti. Özer, şu ifadelere yer verdi, “10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vereceğiz. Aynı Covid döneminde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.