Bakan Özer’den Diyarbakır’a 20 okul müjdesi

Bakan Özer’den Diyarbakır’a 20 okul müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır’da Mezopotamya İlkokulunun açılışını yaptı. Bakan Özer, Diyarbakır’a 20 yeni okul yapılacağı müjdesini verdi.

İlyas Akengin

TİGRİS HABER - Eğitim ve öğretime yeni başlayan Mezopotamya ilkokulunun açılışını yapmak üzere Diyarbakır’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başladığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Öğrencilerimiz salgın nedeniyle 1.5 yıl boyunca uzaktan eğitim görmek durumunda kaldı. Uzaktan eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun tek başına yüz yüze eğitimin yerine alamaz. Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun onayı ile yüz yüze eğitime devam kararı içindeyiz. Türkiye müthiş bir genç nüfusa sahip onun için onun için her türlü önlemlerimizi alarak eğitimi yüz yüze yapmak durumundayız" dedi. 

10'u Bağlar İlçesi'nde olacak

Bakan Özer, Diyarbakır’da 19 bin derslik yani sınıf bulunduğunu ve şu anda salgın nedeniyle sadece 21’inin kapandığını ifade ederek, “Bunlarda 14 günlük karantinadan sonra yeniden yüz yüze eğitime başlayacaklar. Şu anda Türkiye’de 57 bin 108’i resmi, toplam 71 bin 320 okuldan bir tanesi bile salgın nedeniyle kapalı değildir. Eğer kurullara uyarsak bu süreci dönem sonuna kadar götüreceğiz. Bu sürece şimdilik başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Diyarbakır’a 5’i Kayapınar, 10’u Bağlar ve 5’i Yenişehir ilçemiz olmak üzere toplam 20 okul daha yapıyoruz” diye konuştu. 
47 bin çocuk bu yıl birinci sınıfa başladı

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ise, 2021-2022 eğitim öğretim yılına 470 bin öğrenci ile yüz yüze eğitime başladıklarını ifade ederek, “Pandemi sürecinden en fazla öğrenciler etkilendi. Hiçbir şey yüz yüze eğitimin yerine alamaz. Bakanımızın yüz yüze eğitimde kararlı olması bize model oldu. O kadar genç nüfusumuz var ki, bu yıl Diyarbakır’da 47 bin öğrenci birinci sınıfa başladı. Aşı konusunda da öğrenci ve öğretmenlerimizden destek bekliyoruz” dedi.  

Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildikten sonra Bakan ve beraberindekiler Mezopotamya ilkokulunda bazı sınıfları ziyaret etti. Basın mensuplarının alınmadığı okul içinde, çekilen fotoğrafların Bakanlık tarafından servis edileceği belirtildi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.