Bakan Soylu: 2020’de ele geçen uyuşturucuların değeri 21 milyar

Bakan Soylu: 2020’de ele geçen uyuşturucuların değeri 21 milyar
Uyuşturucu ile mücadeleye vurgu yapan Bakan Soylu: “2020 yılındaki operasyonlarımız da ele geçen uyuşturucu maddelerinin piyasa değeri 21 milyar Türk lirasıdır” dedi.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan Bağlıca Mahallesi Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu'nda, Jandarma Teknik ve Yardımcı Branş Subay ve Astsubay Temel Kursiyerleri Diploma Temel Töreni gerçekleştirildi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı.

‘Mehmetçiklerimizin üniforması alelade kıyafetler değildir’

 Törende konuşan Bakan Soylu, “Bizim devlet geleneğimiz yeni bir göreve başlarken böyle törenler yapılmasının bir maksatlı vardır. İstenir ki kamu görevine başlayan insan, görevini yaparken sadece mesleki bilgiye değil, aynı zamanda bir ruha ve bir şuura da sahip olsun. Bizler robot değiliz. Kamu görevlerine sadece mesai yapılan ve karşılığında da maaş alınan alelade işler olarak bakamayız. Bu üniformaların da, bu mekanların da, üzerimize aldığımız sorumlulukların da bizim için manevi anlamları vardır. Bir jandarma üniforması, bir polis üniforması, bir sahil güvenlik üniforması, kahraman Mehmetçiklerimizin üniforması alelade kıyafetler değildir. O üniformaların da onlardan da öte şu şanlı bayrağın üzerindeki hilal ve yıldızı, o kırmızı renginin bir anlamı ve sorumluluğu vardır. Yaptığımız iş ne olursa olsun, teknikte olsa operasyonel de olsa, karargah görevi de olsa bu çatının altında toplamanın tek bir hissiyatı vardır. O da bu millete ve bu devlete hizmet, bu bayrağın ilelebet dalgalanmasına hizmet, bize verilen sorumluluklara sadakat ve bu bayrağın düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele etmektir” diye konuştu.

‘Göçmen botlarını Akdeniz’de Ege’de batırdılar’

Uyuşturucu ile mücadeleye vurgu yapan Soylu, “Biz uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. 2020 yılındaki operasyonlarımız da ele geçen uyuşturucu maddelerinden sadece piyasa değeri 21 milyar Türk lirasıdır. Bunun 195’ini jandarma bulmuştur. Diğer maddeleri varın siz tahmin edin. Avrupa ülkelerinin tamamının yakaladığı kokaini biz tek başımıza yakalıyoruz. Jandarmayla, polisle, sahil güvenlikle, gümrüklerde askeri operasyonlarda yakalıyoruz. Bu uyuşturucunun gelirinin tamamına yakını PKK’ya gidiyor. Avrupa’ya Batılı ülkelere bu konudaki hassasiyetlerini artırsınlar diye defalarca uyardık. Ama biz bu konuda yapmayız. İşte sorumluluk budur, büyük devlet olmak budur. Keza göç meselesinde kendilerini korumaya çalıştılar. Göçmen botlarını Akdeniz’de Ege’de batırdılar. Gemileri limanlara yanaştırmadılar. Oysa sahil güvenlik komutanımız burada biz hiçbir zaman bu şanlı milletin evladı olarak böyle yapmadık” şeklinde konuştu.

‘Bu tablo elbette ki bizi üzmüştür ama bizi umutsuzluğa sevk etmemiştir’

Türkiye’nin yalnız bırakıldığına işaret eden Bakan Soylu, “Yıllardır bize müttefik diyenlerden iyilik görmediğimizi yeni fark etmiş değiliz. Ama umduk ki insanlık gelişir, umduk ki medeniyet değişir. Ve umduk ki dünya geliştikçe, 21. yüzyılın teknolojisi, ilmi, medeniyeti, anlayışı dünyaya vicdanı, hak ve adaleti getirir. Ama olmadı. Yanıldığımız belki tek konu varsa işte budur. Mış gibi yapmaktan vazgeçmediler. Bu tablo elbette ki bizi üzmüştür ama bizi umutsuzluğa sevk etmemiştir. Çektiğimiz acılardan hep birlikte kuvvetlendik. Umudumuzu yitirmedik gayretimizi eksik etmedik” ifadelerini kullandı.

‘Attığınız her adımda şehitlerimizin yanında olduğunuzu unutmamalısınız’

Mezunlara seslenen Bakan Soylu, “Bu büyük bir sorumluluk ve büyük bir onurudur. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizlere güveniyoruz. Bu sorumluluğa, bu üniformaya, bu bayrağa laik olacağınıza yürekten inanıyorum. Buradaki kıymetli eğitmenlerimize, komutanlarımıza da aynı teşekkürü etmek istiyorum. Bu arkadaşlarımıza emek verdiler. Bilgilerini paylaştılar. Kim bilir bu arkadaşlarımız da bir gün yeni gençleri eğitecektir. Ve bu bayrak böyle elden ele devam edecektir. Allah sizlerden razı olsun. Allah eğitmenlerimizin emeklerini zayi etmesin. Yaptığınız işler de pratik ve çözümü olmalısınız. Bu devlete bu millete ve Allah'a sadakatinizden hiç bir zaman ama hiç bir zaman sapmamalısınız. Yaptığınız her işin bir dua olduğunu, sizi koruyacağını hiç bir zaman unutmamalısınız. Attığınız her adımda şehitlerimizin yanında olduğunuzu, attığınız her adımda onlarla beraber olduğunuzu hiç bir zaman unutmamalısınız. Allah bu üniformaya ve bu şerefi herkese nasip etmez. Bizler, hepimiz bunun kıymetini bilelim. Bu üniforma şerefli bir üniformadır. Güçlü bir üniformadır” değerlendirmesini yaptı.

Tören saygı duruşu ile ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından askerler tarafından gösteri düzenlendi. Gösteri sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Soylu derece elde etmiş mezunlara ödüllerini taktim etti. Tören toplu fotoğraf çekimi ile devam etti. (İHA)  

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.