Bakan Soylu açıkladı: Polislikte atama yönetmeliği değişiyor

Bakan Soylu açıkladı: Polislikte atama yönetmeliği değişiyor
Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapılacağını açıkladı.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapılacağını açıkladı. Yapılacak düzenleme ile dörde çıkarılan atama bölgeleri tekrar doğu ve batı şeklinde ikiye ayrılacak.

Doğu ve Batı ikiye ayrıldı

Bakan Soylu, ilk sahurunu Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis ve bekçilerle yaptı. Burada Soylu polis atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında "Doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık" dedi.

“Bazı illere gidilmekten imtina ediliyor”

Soylu, şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu'da iki yıllık, üç yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptık. Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da bir ve iki yıllık, genellikle bir istisnai olarak da iki yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, iki şark vardı zaten. O iki şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.