Bakan Tekin açıkladı: LGS iptal edilecek mi?
TİGRİS HABER - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS’ye ilişkin son günlerde kamuoyunda yer alan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.
LGS'de soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine birçok muhalefet milletvekilinin soru önergelerini yanıtlayan Bakan Tekin, kamuoyunda dile getirilen iddiaların asılsız ve gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bu tür söylentilerin öğrenci, veli ve öğretmenlerin emeğini yok saydığını ifade eden Tekin, sınavın iptal edilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.
Sınavın zorluk derecesine ilişkin kamuoyunda yapılan değerlendirmelere de değinen Tekin, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. “Son dört yılın verileri incelendiğinde, Merkezî Sınav’ın zorluk seviyesinin önceki yıllarla benzerlik taşıdığı görülüyor. Güvenilirlik analizleri oldukça yüksek çıktı. Bu kapsamda sınav, ölçme değerlendirme ilkelerine uygun, şeffaf ve denetime açık bir şekilde uygulandı” ifadelerini kullandı.
Sınav günü, bir öğretmenin gözetmen olarak görev yaptığı okulda sınava girmeyen bir öğrencinin kitapçığını görüntüleyerek bir mesajlaşma grubunda paylaşmasına ilişkin iddialara da açıklık getiren Tekin, söz konusu görsellerin Bakanlığa ait orijinal belgeler olmadığını söyledi. Ayrıca sınav binalarına görüntü kaydeden cihazların sokulmasının kesinlikle yasak olduğunu hatırlattı.
Sosyal medyada yayılan bazı asılsız iddialara da tepki gösteren Tekin, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bazı kişiler, ‘Terörsüz Türkiye’ kampanyasıyla ilişkilendirerek Diyarbakır’da 300 öğrencinin tam puan aldığı yönünde iddialar ortaya attı. Oysa Diyarbakır’da tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısı yalnızca 10 ve bu öğrenciler farklı okullarda öğrenim görüyor. Aynı şekilde Bursa’da bir imam hatip ortaokulundan 36 öğrencinin tam puan aldığı öne sürüldü. Gerçekte ise Bursa’daki 17 farklı okuldan toplamda 20 öğrenci tüm soruları doğru yanıtladı; adı geçen imam hatip okulunda ise böyle bir öğrenci bulunmuyor. Ülke genelinde tüm soruları doğru yapan 719 öğrencinin yüzde 9’unu imam hatip ortaokulu öğrencileri oluşturuyor.”
(Kaynak: Türkiye)
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.