Bakan Tekin'den özel okullara 'zam' uyarısı!

Bakan Tekin'den özel okullara 'zam' uyarısı!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Özel okullardaki zam konusunda özel okul temsilcileriyle görüştük, kendilerini uyarıyoruz" açıklamasında bulundu.

TİGRİS HABER - Özel okullarda zam tartışması sürüyor. Okullar her yıl ocak-mayıs dönemi arasında yeni yıl ücretlerini açıklıyor.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, özel okullarda ara sınıfların eğitim ücreti belirlenirken bir önceki yıl ilan edilen ücret, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak ve bu ücretlere [(bir önceki yılın ortalama yurt içi ÜFE+bir önceki yılın ortalama TÜFE)/2]+5 oranından fazla artış yapılamayacak.

Bu formüle göre yapılan hesaplamalara göre, özel okulların, gelecek yılki eğitim öğretim ücretlerini ara sınıflardaki öğrenciler için en fazla yüzde 56,89 oranında artış yapabileceği öngörülüyor.

Ancak özel okul ücretlerinin, yemek ve farklı kalemlerin eklenmesiyle, yüzde 100'ün üzerinde artması tepkilere yol açtı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Tekin, "Özel okullardaki zam konusunda özel okul temsilcileriyle görüştük, kendilerini uyarıyoruz" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.