Bakandan öğretmenlere uyarı

Bakandan öğretmenlere uyarı
Öğretmenler 2 Kasım'da iş bırakmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Özer ise eyleme katılacak öğretmenlerin ders ücretini keseceklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Çarşamba günü yapılacak iş bırakma eylemine katılacak öğretmenler bakanın hedefinde. Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’in aralarında bulunduğu 13 eğitim sendikasının 14 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirdiği toplantının ardından ilan ettiği iş bırakma eylemine saatler kala, Bakan Özer, iş bırakacak öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eylem çağrılarını duyduklarını belirterek "eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini, velilerle temas kurup öğrencinin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını" söyledi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısına katılan Özer, yaptığı konuşmada Öğretmenlik Kariyer Sistemine ilişkin "Şimdi yazdan itibaren bir problem başladı sosyal medyada. 'Hepimiz uzman öğretmeniz, itibarımıza dokunmayın…' Sanki biz sınavla öğretmenin yeterliliğini ölçüyormuşuz gibi bir manipülasyon ortaya çıktı. Kimin haddine ki öğretmenin yeterliliğini ölçmek? Bu isteğe bağlı bir kariyer sistemi, zorunlu değil. İsteyen öğretmenimiz eğer başvurur, bu süreçleri tamamlarsa uzman veya başöğretmen olabilir ama istemiyorsa öğretmen olarak hiçbir hak kaybı olmadan çalışmasına devam edebilir" ifadelerini kullandı.

'Zorunlu olmayan bir şeyin eylemi olmaz'

5377 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre inşa edilen sistematiğin zorunlu olmadığını savunan Özer, "Zorunlu olmayan bir şeyin eylemi olmaz, rasyonel değildir. İstemiyorsan girmezsin. Zorunluysa eğer istenmediği zaman eylem yapılabilir ama isteğe bağlıysa bunun eylemi olmaz. İstemiyor musun kardeş? O zaman sınava girme. Bırak da yararlananlar yararlansın bu imkandan. Onun üzerinden bir manipülasyon, spekülasyon yapmaya hakkın yok. Ki her konuşmamızda ifade ettik, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bu hali sadece bir başlangıçtır. Her kanun çıktığı zaman bir başlangıçtır. Yeni ilavelerle yeni haklarla her zaman güncellenecektir, çok daha iyi noktalara getirilecektir." değerlendirmesinde bulundu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.