Bakanlar Diyarbakır’ı istemedi!

Bakanlar Diyarbakır’ı istemedi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun isteği üzerine Diyarbakır’da 1. Sıradan aday olmalarını istediği Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un

İlyas AKENGİN

‘Diyarbakır çok zor bir şehir, yapamayız’ diyerek bu talebi kabul etmedikleri ortaya çıktı. Bu ret kararlarının ardından Bingöl nüfusuna kayıtlı olan Kalkınca Bakanı Cevdet Yılmaz üzerinde karar kılındığı, Yılmaz’ında çok zor bir şekilde ikna edildiği öğrenildi.

7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi tüm partiler listelerini geçtiğimiz gün açıklarken, Ak Parti ile ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, bir çok ilde aday belirleme sürecinde herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, Diyarbakır listesinin hazırlanması aşamasında ciddi sıkıntıların yaşandığı öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir araya gelen seçim komisyonu, HDP’nin kalesi konumundaki Diyarbakır listesini hazırlamak için uzun süre uğraş verdi. Ancak tüm uğraşlara rağmen Davutoğlu liderliğindeki ekip Diyarbakır’da 1. Sıradan gösterecek aday bulamadı. Davutoğlu ve kurmayları, 1. Sıra için ilk etapta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teklif götürdü. Ancak Şimşek ‘Diyarbakır çok zor bir kent, yapamam’ diyerek teklifi kabul etmedi. Farklı arayışlara giden Davutoğlu ve ekibi bu defa Başbakan Yardımcılık görevini yürüten Numan Kurtulmuş’a teklif götürdü. Kurtulmuş’unda aynı şekilde Diyarbakır adaylığını istemediği öğrenildi.

Uzun süren yapılan değerlendirmelerin ardından bu defa Diyarbakır 1. Sıra adaylığı için Bingöl doğumlu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a teklif götürüldü. Yılmaz’ın da ilk etapta teklifi kabul etmediği, Başbakan Davutoğlu uzun süren görüşmeleri sonucu ikna edildiği belirtildi.  Öte yandan Diyarbakır’daki ilk 3 sırada aday gösterilen kişilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlendiği iddia edildi.

bakanlar-istemedi-(3).jpg

İşte 7 Haziran'da Diyarbakır’dan gösterilecek AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları:

1 - Cevdet Yılmaz

2 - Mehmet Ensarioğlu

3 - Haşim Haşimi

4 - Oya Eronat

5 - Fazıl Hüsnü Erdem

6 - Abdurrahman Kurt

7.ALİ İHSAN MERDANOĞLU

8.MUSTAFA ELGÖRMÜŞ

9.NETİCE ARSLAN

10.ALAATTİN PARLAK

11.ABBAS BARIŞ

Bu arada AK Parti tarafından 6. Sırada gösterilen Abdurrahman Kurt milletvekili adaylığından çekildiğini açıklamıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.