Bal hasadı şenliği

Bal hasadı şenliği
Ağrı’nın Tutak ilçesinde bitki çeşitliliği bakımından zengin olan arazilerde bal hasadı başladı.

TİGRİS HABER - Tutak Kaymakamı Enis Aslantatar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, İlçe Belediye Başkanı Bülent Duru, Ağrı Arıcılar Birliği Başkanı Erol Kılıç ve ilçe protokolü, bal hasadına katılan arıcıları ziyaret etti.

Hasat şenliği çerçevesinde Esmer köyünde arıcılık yapan Davut Bağadır’ın kovanlarını inceleyen heyet, bal üretiminin önemine değindi. Ağrı Arıcılar Birliği Başkanı Kılıç, Ağrı'da binlerce çeşit çiçek ve bitkiden faydalanan arıların organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başladığını söyledi. Bal hasadının 15 gün sonra biteceğini ifade eden Kılıç, “Ağrı balının özelliği, doğal olması ve hiçbir katkı maddesi içermemesidir. Bu da balın sağlığa faydalarını artırır. Ağrı balını tadan bir daha vazgeçemez.” şeklinde konuştu.

Hasat şenliği sonunda arıcılar tarafından heyete Tutak balından ikram edildi. Öte yandan Tutak Kaymakamı Enis Aslantatar, ilçede meyvecilik projesi çerçevesinde çilek üretimi yapan çiftçi Ömer Gülkırmızı’ya göstermiş olduğu gayret ve katkılarından dolayı plaket takdim etti. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.