‘Barınma hakkı ile tehdit ediyorlar’

‘Barınma hakkı ile tehdit ediyorlar’
Sosyal medyadan açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu saatten sonra korkmamız gereken tek şey, korkunun kendisidir. Barınma hakkıyla tehdit ediyorlar" dedi.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videoyla açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu saatten sonra korkmamız gereken tek şey, korkunun kendisidir. Barınma hakkıyla tehdit ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"Çok zor bir zaman sürecinden geçiyoruz ve hepimiz acımızı farklı şekillerde yaşıyoruz. Günlerdir depremi konuşuyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Aklımız hep bölgede. Boğazımızdan geçen her lokmanın vicdan azabını çekiyoruz. Lokma ya lokma... Saraylılar mütevazi lokmalarımızı boğazımıza dizdi. İçimizde çok acı biriktirdik, bir insanın kaldıramayacağı kadar acı" şeklinde konuştu.

Herkesin depremler nedeniyle endişeli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ne zaman işler bundan daha kötüye gidemez diye düşünsek, daha da kötüye gidebileceğini her yıl bize gösterdiler. Bugün kaybettiklerimiz için kederliyiz. Ama açık konuşalım sevdiklerimiz için de çok kaygılıyız. Ya daha da kötüsü olursa diye düşünüp duruyoruz. Evet, 84 milyonluk koca bir ülke ruhsal olarak o enkazın altında kaldı" dedi.

Çocukların durumuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bakın unutuyoruz ama günlerdir bu yaşadığımız felaketin yükünü küçük çocuklarımızın omuzlarına da yükledik. Anne babalarının düştüğü hali gördüler, onların çaresizliğini gördüler. Genç anne ve babalara sesleniyorum: Biliyorum çok zor, başta yapamadık ama en azından bu saatten sonra çocuklarımızın yanında ne konuştuğumuza dikkat etmemiz lazım ki onların taze zihinlerinde daha büyük yaralar açmayalım" şeklinde konuştu.

‘Acılardan siyasi rant devşirmenin seçim stratejisi’

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: "Peki bunlar olurken saraylılar ve karanlık propaganda başkanlığı ne yaptı? Oturup seçim kampanyasını nasıl değiştireceği düşündü. 20 yıldır deprem konusunda hiçbir şey yapmayan bu iktidar, insanlar molozlar altında can çekişirken yine acılardan siyasi rant devşirmenin seçim stratejisinin telaşına düştü."

‘Molozların altında insanımız cansız yatarken’

"100 milyon tonluk moloz yığını varken, o molozların altında insanımız cansız yatarken, asbest varken, zehir varken, toz varken onlar konut pazarlama işine giriştiler. Çünkü tek dertleri seçim, varsa yoksa seçim. 'Türkiye'nin Yüzyılı' sloganından 'Yüzyılın Felaketi' sloganına geçişleri, emin olun göz kırpma süresinde oldu. Vallahi hiç de utanmadılar." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.