"Barış, Dostluk ve Demokrasi 2024 ödülü" Cumartesi Annelerine

"Barış, Dostluk ve Demokrasi 2024 ödülü" Cumartesi Annelerine
Diyarbakır Tabip Odası tarafından "Barış, Dostluk ve Demokrasi" ödülü, Cumartesi Annelerine verilecek.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tabip Odası’nın düzenlediği 1990’lı yılların savaş ortamında başlayan ve 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında verilen “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülü, bu yıl barışçıl bir şekilde sürdürdükleri eylemleri nedeniyle Cumartesi Anneleri’ne layık görüldü.

“Barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi büyük önem taşıyor”

Diyarbakır Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, günümüzde barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin büyük önem taşıdığı vurgulandığına işaret edilerek, “Ödülün, barış içinde bir ülke ve dünya umudunu büyüten, onurlandıran ve barış ve demokrasi mücadelesini yürütenleri cesaretlendirmek amacıyla verileceği belirtilmiştir. Barışın, dostluğun ve demokrasinin, günümüzde insanların bireyselleştirildiği, topluma karşı duyarsızlaştırıldığı bir dönemde daha da önemli hale geldiği ifade edilmiştir. Bu nedenle ödül, Cumartesi Anneleri’nin insan haklarına olan inancını ve barışçıl mücadelesini onurlandırmak amacıyla verilecektir. Ödül, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle Cumartesi Anneleri’ne takdim edilecek ve eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi yürütenleri cesaretlendirmesi umulmaktadır” denildi.

Diyarbakır Tabip Odası’nın “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödül jürisi tarafından belirlenecek adaylar ve kurumlar için daha ayrıntılı gerekçelerin tören sırasında açıklanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum