Barış Elçi’si, vurulduğu yerde anılacak

Barış Elçi’si, vurulduğu yerde anılacak
Diyarbakır Barosu, eski başkanları Tahir Elçi için üç günlük anma programını açıkladı.

Tarihi Dört Ayaklı minarenin önünde öldürülen Barış Elçisi Tahir Elçi için Diyarbakır Barosu üç günlük anma programı gerçekleştirecek.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada üç günlük anma programına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

İlk anma Dört Ayaklı Minarede

28 Kasım 2015 tarihinde Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanımız Avukat Tahir ELÇİ’yi katledilişinin 4. Yılında anmak üzere Baromuz ve Tahir ELÇİ Vakfının ortaklaşa düzenleyeceği program 28 Kasım Perşembe günü saat 10:15’te Diyarbakır Adliyesinden Dört Ayaklı minareye yapılacak yürüyüşle başlayacak. Ardından Başkanımızın katledildiği saat olan 10:53’te basın açıklaması yapılacak olup saat 13:00’da Başkanımızın kabri ziyaret edilecektir.

İkinci gün Adalet Nobeti

29 Kasım Cuma günkü program saat 13:30’da Her ay farklı bir ilde düzenlenen Adalet Nöbeti etkinliğiyle başlayacak. Birçok ilden Baro Başkanları, Baro Yöneticileri ve meslektaşlarımızın katılacağı Adalet Nöbetinin Diyarbakır Durağının konusu Tahir ELÇİ ve Faili meçhuller olacak. Günün programı saat 15:00’da Tarihi Hasan Paşa Hanında düzenlenecek fotoğraf sergisinin açılışıyla devam edecek olup saat 17:00’da Diyar Galeria Şehir Sinemalarında gösterilecek olan “GÖRÜLMÜŞTÜR” filmi ile tamamlanacaktır.

Üçüncü gün panel ve film gösterimi

Anma Etkinlikleri haftasının son günü olan 30 Kasım Cumartesi günü Diyarbakır Barosu Konferans Salonunda saat 10:00’da yapılacak “Kürt Hak Hareketi ve Avukat Tahir ELÇİ” konulu panelle başlayacak ve yine saat 17:00’da Diyar Galeria Şehir Sinemalarında gösterilecek olan “ZER” adlı filmle sonlanacaktır. Tüm meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız anma haftası etkinliklerimize davetlidir.(Haber Merkezi)

t-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.