Barış Güvercinleri

Barış Güvercinleri
54 yıldır cam işleme sanatıyla uğraşan Erol Evin Hawş Cafe’de meraklılarına camı uygulamalı anlattı. Seyyar tezgâhında yaptığı Barış Güvercinlerini de kadın ve çocuklara hediye etti.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - ‘Birlikte İşler Atölyesinde’ cam işleme sanatını devam ettiren Erol Evin Sur içindeki Hawş Cafe’de meraklılarına hem camın özelliklerini anlattı hem de beraberinde getirdiği seyyar tezgâhında barış güvercinleri yaparak kadın ve çocuklara hediye etti.

baris-guvercin-5.jpg

Cam işleme ustası bu mesleği Paşabahçe Cam Fabrikasının kurulduğunda ilk işçilerinden olan dayısından öğrendiğini anlattı. Daha dokuz yaşındayken dayısının yanına çırak olarak başlayan Erol usta bu mesleği Türkiye’nin birçok yerinde meraklılarına da öğretiyor.

Bu mesleği tanımak için öncelikle sabır ve camı tanımak gerektiğini anlatan Erol Evin kendisini izlemeye gelen meraklıların sorularını da yanıtladı.

baris-guvercin-4.jpg

‘Bazen nefesi tutmak gerekiyor’

Camla uğraşmanın keyifli bir iş olduğunu, bir süre sonra hayatınızın içinde yer almaya başladığını anlatmaya başladığı konuşmasına; ”Her cam birbiriyle işlenmiyor. Camların kimyaları da farklı oluyor. Mesela kurşun oranı fazla olan cam yumuşak, soda oranı fazla olan cam sert oluyor. Bu yüzden her iki camın birbiriyle karışması zor oluyor” Diye devam ettiği anlatmasına; “800-900 derecede eriyen camı işlerken dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü cam kesici, ateş de yakıcı. Bu yüzden bazen nefesimizi tutmak gerekiyor.” dedi.

baris-guvercin-1.jpg

Barış Güvercinlerini hediye etti

Erol Evin usta aynı zamanda sekiz yıldır camdan yaptığı barış güvercinlerini kadın ve çocuklara hediye ediyor. Barış güvercinlerini hediye ettiği her kadına kaçıncı barış güvercini olduğunu da söylüyor. Bunun daha ne kadar süre ve kaç adet yapacağı konusunda şimdilik belli bir sayı hedefinin olmadığını, barış talebi devam ettiği sürece yapıp kadın ve çocuklara hediye edeceğini söyledi.

baris-guvercin-7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.