Baro Başkanı Aydın: Yargı iktidarın arka bahçesine dönmüş

Baro Başkanı Aydın: Yargı iktidarın arka bahçesine dönmüş
Tahir Elçi'nin Katledilişinin 211. Haftasında meslektaşları tarafından anıldı.  Anma etkinliğinde konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Elçi soruşturmasının yerinde saydığını ve yargının iktidarın arka bahçesine dönüştüğünü belirtti.

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü” anma etkinliğinin 211'inci haftasını geride bıraktı.

Etkinlikte Elçi'nin fotoğrafının da bulunduğu "Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacağız" yazılı pankart açıldı. Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Elçi cinayetinde cezasızlığa karşı adalet taleplerini her koşulda dile getireceklerini ve soruşturmanın üzerindeki sis perdesini aralama çabasından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

tahir-elci-anmasi-211-hafta-(4).jpg

"Elçi soruşturması yerinde sayıyor"

Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 211. haftası anma etkinliğinde konuşan Baro Başkanı Av. Cihan Aydın şunları söyledi; "Tahir ELÇİ anma etkinliğinin 210. haftasında karşınızdayız kara rağmen, yağmura rağmen ısrarla adalet talebimizi, cezasızlığa karşı taleplerimizi her platformda dile getiriyoruz, getirmeye devam ediyoruz hiç bir koşulda hiç bir şartta biz sevgili Başkanımız Tahir Elçi'nin faillerinin tespit edilmesi yargı önüne çıkartılması çabamızdan asla taviz vermeyeceğiz asla vazgeçmeyeceğiz, dosyaya ilişkin olarak maalesef yine söyleyeceğimiz yeni bir şey yok daha önce söylediklerimiz aynen baki soruşturma şu an göründüğü kadarıyla bildiğimiz kadarıyla, takip ettiğimiz kadarıyla yerinde sayıyor yerinde duruyor ama biz buna rağmen bu sessizliğe rağmen bu sis perdesini kaldırmaya gayret ediyoruz ,çabalıyoruz, bundan sonrada çabalamaya devam edeceğiz."

tahir-elci-anmasi-211-hafta-(3).jpg

"Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş, tarafsız ve bağımsızlığını yitirmiş durumda"

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda görüşlerini paylaşan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamuoyuna yansıdığı üzere dün bir askeri personel Ankara 20. Bölge Adliye Mahkemesi tarafından Beraat kararı verildi ve sonrasında tahliye edildi bu karar üzerine bu Mahkemenin bütün üyeleri dağıtıldı, daha önce de biz buna tanık olduk, ÇHD'li Meslektaşlarımızın tahliyesine karar veren Hakimlerin Mahkemenin dağıtıldığını Hakimlerin başka yerlere gönderildiğine sürüldüğüne tanıklık ettik, Antalya da tanıklık ettik buna, Gaziantep'te buna tanıklık ettik maalesef yabancı olduğumuz bir durum değil ama şunu açık yüreklilikle söylemek lazım eğer bu şekilde devam ederse maalesef devam ettiği görülüyor Türkiye'de Yargı Bağımsızlığı ve tarafsızlığı meselesi zaten ortadan kalkmış durumda ama bu artık çok alenen hiç saklamadan hiç gizlemeden kılıfına bile uydurmaya çalışılmadan yapılıyor. Bu koşullar altında Hakimlerin, Savcıların yani Yargının bağımsız bir şekilde karar vermesinin koşulları tamamen ortadan kalkmış durumda. Aslında yargı mekanizmasının altına bir dinamit konulmuş durumda ve bu uygulamadan vazgeçilmezse, yürütme yargı üzerinden elini çekmezse, Türkiye’de demokratikleşme konusunda daha büyük geri gidişlere şahit olacağımızı düşünüyorum. Maalesef şu ana kadar elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Yargı tümüyle iktidarın arka bahçesine dönmüş, tarafsız ve bağımsızlığını yitirmiş durumda. Dolayısıyla yurttaşların yargıya olan güveni tümüyle ortadan kalkmış durumda. Bu demokratik bir ülkede konuşulacak meseleler değildir. Mutlak surette bu kötü uygulamalardan vazgeçilmesi lazım. Aksi takdirde biz hukuk devletinin son kırıntılarını da kaybetmiş, bitirmiş olacağız. Başka bir yola doğru savrulmuş olacağız, bu da Türkiye’deki halkların, hiçbir yurttaşın yararına olmayacak. Bu nedenle burada bir kez daha yargının tarafsız ve bağımsızlığındaki mekanizmaların çok hızlı bir şekilde oluşturulması HSK’nın bağımsız bir yapıya kavuşturulması konusundaki talebimizi bir kez daha yineliyoruz." (Haber Merkezi)

tahir-elci-anmasi-211-hafta-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum