Baro, başkanları için Sur'a yürüdü

Baro, başkanları için Sur'a yürüdü
Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar, öldürülen başkanları Tahir Elçi için yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar,  adliye önünde toplanarak, Tahir Elçi'nin katledildiği yere doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında avukatlar, " Tahir Elçi Ölümsüzdür","Her yer Suriçi her yer direniş", " Katil devlet hesap verecek " sloganları attı.

baro-yuruyus-(2).jpg

 Suriçi ilçesi Dağkapı meydanı girişine kadar yürüyen avukatların daha fazla ilerlemesine polisler izin vermedi. Dağkapı meydanı girişindeki bariyerlerin önünde bir araya gelen avukatlar adına Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen bir açıklama yaptı.

baro-yuruyus-(3).jpg

Sur'da ve birçok il ve ilçede süren sokağa çıkma yasaklarını eleştiren ve yasakların bir an önce kaldırılmasını isteyen Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, uygulanan sokağa çıkma yasaklarının hukuki olmadığını vurguladı.

baro-yuruyus-(11).jpg

 Suriçi İlçesi Gazi caddesinde önceki gün yasağın kalkmasına rağmen bugün Gazi caddesine yürüyememelerini eleştiren Özmen, Valiliğin,  Sur'da her türlü demokratik faaliyeti yasaklayan kararına da tepki gösterdi.

baro-yuruyus-(13).jpg

Tahir Elçinin katledildiği yere kadar yürümek ve orada bir basın açıklaması yapmak istediklerini ifade eden Özmen, engellenmelerinin hukuki olmadığını altını çizerek yapılan bu uygulamayı kınadıklarını söyledi.

Basın açıklamasını yapan Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar ve çevreden avukatların yürüyüşüne destek veren yurttaşların, Dağkapı meydanı girişinden tekrar adliye binası önüne yürünmesiyle eylem sonlandırıldı.

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.