Baro seçimlerinin iptaline yönelik açılan davada karar çıktı

Baro seçimlerinin iptaline yönelik açılan davada karar çıktı
Diyarbakır Barosu, Baro seçimlerine yönelik Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı erteleme kararına karşı "yürütmeyi durdurma" davası açtı. Mahkeme heyeti, talebin reddine karar verdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu, 3-4 Ekim 2020 tarihinde yapılmasına karar verilen Baronun 47. Olağan Genel Kurulunun, Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 02.10.2020 tarih ve 92 sayılı işleminde Covid-19 Pandemisi kaynaklı ertelenmesine yönelik kararına karşı Diyarbakır 2. İdare Mahkemesine başvurarak yürütmenin durdurulması davası açtı. Baronun açtığı yürütmenin durdurulması talebini değerlendiren Mahkeme talebin reddine karar verdi.

Baro açıklama yaptı

Talebin reddedilmesine ilişkin Diyarbakır Barosu yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Baroların Genel Kurullarını yapmasına getirilen bu engellemeleri hukuki bulmadığımız gibi mahkemelerin açık yasa hükmüne rağmen ret kararı vermesini de hukuka açıkça aykırı buluyoruz. Yürütmenin durdurulması talebimizin reddine yönelik karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesine itiraz yoluna gidilmiş olup, hukuki süreç devam etmektedir. Hukuka aykırı erteleme kararının iptalini sağlayıncaya kadar sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

Ne olmuştu?

Bir süre önce Diyarbakır İl Hıfzısıhha Kurulu, COVID-19 nedeniyle “02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları (barolar, tüm oda ve borsalar), birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesi” kararı almıştı. Alınan karar nedeniyle Diyarbakır Barosu Genel Kurulu’nun 3-4 Ekim’de yapılması planlanan toplantısı da 1 Aralık 2020’ye ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.