Baro’dan HSK’ya başvuru: Başkanları görevden alın

Baro’dan HSK’ya başvuru: Başkanları görevden alın
Diyarbakır Barosu, Diyarbakır 9. Ağır Ceza ile 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlarının görevden alınmaları için HSK ve Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulundu.

TİGRİS HABER - 13 Eylül günü Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülün bir duruşma sırasında mahkeme başkanı ile avukatlar arasında yaşanan tartışma, ardından da avukatların zorla salondan çıkarılması gerginliğe neden olmuştu. Bu olaydan bir gün sonra Diyarbakır Barosu yönetimi, mahkeme başkanının avukatlara yönelik tutumunu HSKY’ya taşımıştı. Baronun suç duyurusundan bir gün sonra 11. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma sırasında mahkeme başkanı ile avukatlar arasında çıkan tartışmayla ilgili gizli bir tanığın ifadesine başvurdu. Bunun üzerine Diyarbakır Barosu, 9 ve 11. Ağır Ceza Mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mesleğe bağdaşmayan tutumundan dolayı şikayet ettik

Her iki olayla ilgili Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “13 Eylül tarihli duruşmada 9. Ağır Ceza Mahkemesi başkanının sert bir üslupla duruşma yaptığı yönünde bilgiler geldi. Bende bu duruma tanık oldum. Duruşmada söz alarak başkanın bu tavrının yanlış olduğunu dile getirdim. Ancak sonrasında çok kaba bir tarzla mahkeme salonundan atılmamızı istedi. Mahkeme başkanının mesleğe bağdaşmayan tutumundan dolayı Savcılığa ve HSK’ya şikâyette bulunduk” dedi.

Sonuçlarını bekleyeceğiz

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını belirten Eren, “11. Ağır Ceza mahkemesi başkanı ise kendi dosyası ile alakalı olmayan, bir gizli tanığı getirip duruşma tarihinden bir gün önce beyanını alıyor. Mahkeme heyetinin dosya ile alakalı olmayacak şekilde gizli tanık beyanlarını tutanağa geçirip böyle bir şeye hizmet etmesi hukuken doğru değil. Ne tanıklık ne de ceza hukuku açısından böyle bir usul ve yöntem yok. Mahkeme olarak kendi dosyanızla ilgili beyan alırsınınız çünkü siz soruşturma makamı değilsiniz, yargıçsınız. Dosya ile yargılanan kimse onun beyanı alınır. Eğer gizli tanığın böyle bir iddiası varsa gider iddia makamına başvurur onlar gerek duyarsa soruşturma açar. Bu gerekçelerle 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında HSK ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak görevden alınmalarını istedik. Bu aşamada yapmış olduğumuz suç duyurularının sonuçlarını bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.