Başkale'de sivilleri tarayanlar asker

Başkale'de sivilleri tarayanlar asker
Van’ın Başkale ilçesi yakınlarında bir aracın uzun namlulu silahlarla taranması sonucu biri ağır iki kişi yaralandı. Yaralılardan Siya Ahmet Şeran sivil giyimli askerlerin kendilerine ateş ettiğini söyledi.

Başkale ilçesine bağlı Arak (Erçek) köyünden gelen 80 KA 844 plakalı araç dün sabah saat 07.00 sıralarında ilçeye 2–3 kilometre kala, 56 EE 145 plakalı beyaz bir minibüste bulunanların silahlı saldırısına uğradı.

Olayda 29 yaşındaki Mustafa Çelik ile 35 yaşındaki Siya Ahmet Şeran çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Başkale Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahale ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan Siya Ahmet Şeran boynundan aldığı hafif kurşun sıyrığı nedeniyle ayakta tedavisi yapılarak taburcu edilirken, göğsünden 2 ve kolundan da kurşun yarası olduğu öğrenilen Mustafa Çelik ise Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Çelik’in göğsüne isabet eden kurşunların içerde kaldığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili bilgi veren yaralı Siya Ahmet Şeran, sivil askerlerin kendilerine ateş ettiğini belirtti. İlçeye yakın bir mesafede durdurularak kendilerine ateş edildiğini söyleyen Şeran, şu bilgileri verdi:

“Akrabamla düğün davetiyeleri dağıtmak için Erek köyüne gitmiştik. İşimizi bitirip geri döndük. Sabah saat 07.00 sıralarıydı. İlçeye 2-3 kilometre kala asfalt yolun kenarında bekleyen 56 EE 145 plakalı bir araç vardı. Camları filmliydi. İçindekileri göremedik. Aracı geçtik, bir süre sonra bu araç önümüze geçerek aniden uzun namlulu silahlarla bize ateş açtı. Aracı ben kullanıyordum, boynumdan hafif yaralandım. Yanımdaki arkadaş ise göğsünden aldığı kurşunlarla yaralandı. Sonra gelip beni araçtan indirip dövmeye başladılar. Beni dövenler sivil askerlerdi. Sonra da ‘hadi aracı hastaneye çek’ deyip bizi bırakıp tabura gittiler.”

Olay yerinde aracının aranmadığını daha sonra hastaneden alınarak karakola götürüldüğünü belirten Şeran, “O halde kendi çabamla ağır yaralı arkadaşımı hastaneye götürdüm. İkimizin de ilk tedavisi yapıldı. Benim durumum fazla ağır değildi, ama Mustafa çok kan kaybediyordu. Jandarma sonra gelip aracımı karakola çekti. Benim aracımda hiçbir şey yoktu. Aracımı götürüp bir şey yerleştirirlerse bana ait değildir. Sorumluluk kabul etmiyorum. Zaten mutlaka bize bir suç uyduracaklar” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.