Batman kayyumu, belediyenin giderlerinden Emniyet binası yapacak

Batman kayyumu, belediyenin giderlerinden Emniyet binası yapacak
Kayyumla yönetilen Batman Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasının yapımı için ihale açtı. 4 firmanın katılımıyla yapılan ihale 6 milyon 283 bin TL’ye verildi. Görevden alınan Belediye Başkanı Mehmet Demir ihaleye tepki gösterdi.

TİGRİS HABER- Batman Belediyesi kayyumu Hulusi Şahin, bütçesi İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanan İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nın yapımı için ihale açtı. 1 Nisan’da açık yapılan “Batman İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Alım İşi” ihalesine 4 firma katıldı. 9 bin 823 bin TL yaklaşık maliyetle yapılan ihale,  6 milyon 283 TL’ye Knossos Yol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Maze Petrol İnşaat Elektrik Elektronik Nakliyat Hizmet Alımı Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı’na verildi. Şirket ile belediye arasında ihaleye ilişkin 5 Mayıs’ta sözleşme imzalandı.

 Belediyeden İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nı neden yaptığına dair her hangi bir açıklama yapılmadı.

Belediyeleri borç batağına sokuyorlar

Görevden alınan Batman belediye Başkanı Mehmet Demir, “Her kurumunun ayrı bir bütçesi var, ancak kayyım tüm kamu kurumlarının işlerini üstlenmiş durumda. Eğitim Araştırma Hastanesi, Emniyet Müdürü Konağı, Beşiri Kaymakamı Konutu, Çevre Şehircilik Müdürlüğü çevresi peyzajları ile Batman İl Jandarma Komutanlığı içi yol ve kaldırımları Batman Belediyesinin kaynaklarıyla yaptırıldı. Kayyumların amacı belediyeleri borç batağına sokmak. Bakanlığın bütçesi yok mu?.  Yani İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılacak binanın parasını niye belediye ödesin? Bu halkın parasını hizmet için değil güvenlik için kullanılması kabul edilecek bir şey değil” şeklinde konuştu. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.