Batman Kayyumu Kürt şair Cegerxwîn’in büstünü kaldırdı

Batman Kayyumu Kürt şair Cegerxwîn’in büstünü kaldırdı
Batman Belediyesi kayyumu, Kine Em Parkı’nda bulunan Kürt Şair ve Yazar Cegerxwîn'in büstünü kaldırdı.

TİGRİS HABER - Batman Belediyesi tarafından 2007 yılında Fatih Mahallesi’nde bulunan Kine Em Parkı’na yerleştirdiği Kürt şair ve yazar Cegerxwîn’in büstü kayyım tarafından kaldırıldı. Büst 23 Mart 2014 yılında da kimliği belirsiz kişilerce yerinden sökülmüştü.

HDP’lilerden tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt yazar ve şair Cegerxwîn’in Kine Em Parkı’nda bulunan büstünün kaldırılmasına tepki gösterdi. HDP Batman İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP İl Örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

‘Büstü yerine koyun’

Kürtlerin değerlerine gerçekleştirilen saldırıların artığına dikkat çeken Korkmaz, şunları söyledi: Bu tahammülsüzlük öyle bir safhaya ulaştırılmıştır ki Kürtçe konser ve Kürtçe tiyatro gösterilerine Türkiye’nin her yerinde izin verilmemektedir. Kayyum belediyelerinde Kürt folkloru, Kürt kültürü, Kürt dili ile ilgili çalışmalara izin verilmemektedir. Kısacası Kürde ait her şeyi yok eden, bir hafıza kırımı ve değersizleştirmeyi dayatan Şark Islahat Planının güncellenmiş hali olan bir faşist anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayışı kınıyoruz. Bu anlayışı, bedeli ne olursa olsun asla kabul etmeyeceğiz. Ona karşı mücadele etmeye ısrarlı ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Batman kayyumuna çağrımızdır. Kürt şairi ve aydını olan Cegerxwîn’in kaldırılan büstünü ivedilikle yerine konulmasını talep ediyoruz. Halkımızı bu hürmetsizliğe karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.” (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum