Batman'daki şirketlerin döviz mevduatı

Batman'daki şirketlerin döviz mevduatı
Batman TSO Başkanı Demir: "Yaptığımız araştırmada bu paranın Batman'da olmadığını gördük. Keşke böyle bir para olsa ve yatırıma dönüşse"

BATMAN  - Batman Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Kadir Demir, Batman'daki şirketlerin döviz mevduatının büyük artış gösterdiği haberlerine ilişkin,  "Yaptığımız araştırmada bu paranın Batman'da olmadığını gördük. Keşke böyle bir para Batman'da olsa ve yatırıma dönüşse" dedi.

Başkan Demir, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu  (BDDK) tarafından Batman'daki şirketlere ait döviz mevduatının geçen yıl sonunda 876 milyon liraya ulaştığı yönünde dün haberlerin yayımlandığını anımsatarak, çok şaşırdıkları bu haberin Batman kamuoyunu oldukça meşgul ettiğini söyledi.

Yüksek miktardaki dolar mevduatının başka bir kentte açılan ve üyeleri olan bir firmanın hesabında görülmüş olabileceğini dile getiren Demir, şöyle dedi:

"Yaptığımız araştırmada bu paranın Batman'da olmadığını gördük. Keşke böyle bir para Batman'da olsa ve yatırıma dönüşse. Batman'da işsizlik oranı yüzde 25'tir. Gönül bu paranın ilimizde olmasını arzu ederdi. Doğrusu konuyu biz de merak ediyoruz. Keşke ilde petrol gibi dolar da fışkırsa. Bu veriler ışığında Türkiye'de il bazında 9'uncu sıraya yükselmişiz. Ancak bir netice almış değiliz."

Batman'da döviz satışı yapan Adil Yıldız ise, BDDK'dan yapılan açıklamanın kendilerini de şaşırttığını söyledi.

Belirtilen miktarın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Yıldız, "Bu artışın geçen yılın son 3 ayında olduğu söyleniyor. Biz böyle bir şeyi görmedik. Zaten bu kadar büyük bir paranın piyasada olması halinde büyük bir hareketlilik olurdu" diye konuştu.

 

Yıldız, esnafa yansıyan bir hareketliliğin görülmediğini kaydederek, "Yılın son 3 ayında döviz alımında büyük bir hareketlilik olmadı. Piyasadan o kadar döviz alındığını görmedik. Ancak Batman büyük bir il ve çok sayıda tefeci bulunuyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.