Batman’ın sporda hayallerini gerçekleştiren Vali!

Batman’ın sporda hayallerini gerçekleştiren Vali!
Göreve geldiğinde borç batağında bulunan, sahipsiz kalan ve tarihinde ilk kez amatöre düşme tehlikesi yaşayan Batman Petrolspor’u sahiplenen Vali Hulusi Şahin’in gerçekleştirdiği yapılanma ile 62 yıllık kulüp ayağa kalkarak 16 yıl sonra 2.Lig’e yükseldi.

TİGRİS HABER - Trabzonlu vali Hulusi Şahin, 2018 yılında Güneydoğu’nun incisi petrol kenti Batman’a atandı. Göreve başlar başlamaz karşısında bulduğu sorunlardan biri kentin 62 yıllık spor markası Batman Petrolspor oldu. Yönetimi istifa eden, borç batağına saplanan ve ligde de küme düşmek üzere olan bir kulüp.

Kendisinin deyimiyle kulüp yönetimi anahtarı kendisinin masasına bırakmıştı. Bu durum karşısında seyirci kalmayan Vali Şahin, ilk iş olarak İl Genel Meclisi Başkanı Abdulvahap Akbaş başkanlığında yeni bir yönetim oluşturdu. Akbaş, aynı zamanda kulübün eski futbolcusu ve yöneticisi. İlk iş olarak kulüp ligde kaldı, borçlar temizlendi.

BATMANLILARIN GÖNLÜNDE EFSANELEŞTİ

 Vali Şahin’in ikinci hamlesi şampiyonluk hasretine son verecek bir takım kurmak oldu. “600 bin nüfuslu şehrimizi üst lige taşıyacağız” diyerek kararlı bir tutum sergileyen Vali Şahin, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,Batman’ın simgesi TPAO ve iş adamlarının da dayanışmasıyla bu hayali sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala gerçekleştirdi.

Şampiyonluğun ilan edildiği Hendekspor maçının ardında yine 5 yıl önce hizmete açılan yeni Batman Stadı’nda binlerce kişi sahanın ortasına akın ederek şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Aynı zamanda 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu kazanan Batmanlıların gönlünde ve gözünde Vali Şahin şimdiden efsane olmuş durumda.

“BAŞARIDA HERKESİN PAYI VAR”

Başarıyı telefonla konuk olduğu TRT Kurdi’deki Dema Futbole (Futbol Zamanı) programında değerlendiren Vali Şahin, başarının hikayesini anlatırken TRT’nin bölgeye verdiği önemi de övgüyle dile getirdi. Çok zor bir dönemde kulübü ayağa kaldırdıklarını belirten Vali Şahin,”Biz geldiğimizde kulüp kaos içerisinde kapanma aşamasına gelmişti. Kaderine terk edemezdik. Güzel bir konsesyum oluşturduk. İlk iş olarak iyi bir yapılanmayla ligde kaldı takım, borçlar temizlendi. Daha sonra şampiyonluğun hikayesini yazan ekip oluşturuldu. Bu işte kulüp yönetiminden tesisleri kulübün hizmetine açan TPAO yönetimine kadar  herkesin emeği var. Biz sadece vali olarak vazifemizi yaptık. TRT’ye ve TRT Kurdi’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Sezon boyunca maçlarımızı yayınladılar, programlar yaptı. Gerek Batman’a gerekse bölgeye çok ciddi katkısı var. Batman Petrolspor inşallah daha büyük başarılara imza atacaktır. Bu doğrultuda desteğimiz devam edecektir.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.