Batmanlı öğrenciler yaya kaldı

Batmanlı öğrenciler yaya kaldı
Batman merkeze bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitim sistemiyle merkez okullarına taşınan öğrencilerin, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim döneminde taşınmayacakları açıklandı.

TİGRİS HABER - Geçen dönem sayıları 1600’ü bulan öğrencilerin %50’sinin taşıma ihaleleri iptal edilerek, yüzlerce öğrencinin mağdur olmasına neden olunmuştu. 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemine az bir zaman kala taşıma işinin iptal edilmesine sert tepki gösteren köy muhtarları ve öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğünün ne yapmaya çalıştığına bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

tasimali-egitim-1.jpg

“Çocuklarımızın eğitim hakları ellerinden alınıyor”

Yüzlerce öğrencinin merkez okullarına taşınmayarak hayallerinin çalındığını belirten köy muhtarları ve öğrenci velileri; “Geçen yıl Belediye otobüsünün gittiği köylerde taşımalı eğitim ihalesi iptal edilmişti. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim döneminde 800’ze yakın öğrenci ciddi anlamda mağdur edildi. Çoğu öğrenci açık öğretim liselerine mecburiyetten geçiş yapmak zorunda kaldı. Bu yıl ise bize gelen bilgiler doğrultusunda bütün köylerde taşımalı eğitimin kaldırıldığını öğrendik. Gerekçe olarak okul yurtlarının boş kaldığı ve isteyen öğrencilere ise yurtta konaklama hizmeti verileceği belirtiliyor.” Diye konuştular.

tasimali-egitim-2.jpg

”Kız öğrenciler okulu bırakıyor”

Taşımalı eğitim rezaletinin ardından birçok kız çocuğunun okulu bile bıraktığının altını çizen köy muhtarları ve öğrenci velileri; “Özellikle kız çocuklarımızın yurtlarda kalmasına gönlümüz razı olmaz. Bölge olarak örf ve adetlerimiz ortada. Öğrencinin evi merkeze yakınken, taşımalı eğitim ile gidip gelirken böyle bir kararın alınması doğru değildir. Bizler çocuklarımızı akşam evimizde görmek istiyoruz. Buda bütün anne ve balaların en doğal hakkıdır. Başta Sayın Valimiz Ekrem Canalp olmak üzere AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun, Hüda-Par Batman Milletvekilimiz Sayın Av. Serkan Ramanlı’nın ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran’ın olayı araştırıp taşımalı eğitimin tekrar getirilmesini rica ediyoruz. ” diye konuştular. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.