Baydemir: Kepenkler kapatılmayacak

Baydemir: Kepenkler kapatılmayacak
BDP Şanlıurfa Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir, “Biz gelirsek bırakın kepenk kapatmayı, temelli kapatmış olan Urfa esnafımızın kepengini birlikte açacağız. Kepenkler kapatılmayacak” dedi.

ŞANLIURFA - BDP'nin Şanlıurfa büyükşehir ve ilçe belediyelerinin eş başkan adayları bir otelin konferans salonunda basın mensupları ile bir araya geldi.

Burada konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir, kenti güller bahçesine dönüştürerek barışın öncüsü, Kudüs, Roma ile inanç ve sermaye merkezi olma noktasında yarışır bir kent yapacaklarını ileri sürdü. Türkiye’nin elektriğinin yüzde 26’sını Şanlıurfa’nın ürettiğini ancak buna rağmen elektriksiz kaldığını ifade eden Baydemir, “Urfa haksız bir algıyla elektrik hırsızlığıyla suçlanıyor. Urfa üretmiş olduğu elektriğin devede kulağını kullanmıyor. Türkiye'nin batı yakasında olan illerin 5 sanayiye düşen payı ancak kullanabiliyor" dedi.  

Şanlıurfa'nın göç veren illerin başında geldiğine işaret eden Baydemir, "Urfa gibi zengin bir coğrafyaya sahip bir yerin Çukurova'ya, Karadeniz'e mevsimlik işçi göndermesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu olanaklara rağmen bu tablonun nedeni nedir? Urfa Parlamentoya milletvekilleri gönderiyor. Şu ana kadar Urfa için ne yaptılar. Urfa için ısrar eden, Urfa için ağlayan bir idareci şarttır. Yoksulluk artık Urfa'nın kaderi olmaktan çıkmalıdır. Hayırlısı ile 30 Mart'ta Urfa sadece belediye başkanını seçmeyecek. Urfa hükümetini de seçecektir" diye konuştu.

“Kepenkler kapanmayacak”

Baydemir, kepenklerin kapatılmasına ilişkin bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bir buçuk yıldır bu ülkede ocaklar sönmüyor. Bir eve tek bir cenaze girmedi ve girmemesi için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Değil kepenk kapatma, yanlış olan her şeye karşı olacağız. Biz gelirsek bırakın kepenk kapatılsın, temelli kapatmış olan Urfa esnafımızın kepengini birlikte açacağız. Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu barış sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Urfa barış ağacına hayat suyu olacak. Bu kent Türkiye'de barışın simgesi, barış ağacı olacak ve hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Biz barışa, kardeşliğe kepenk olmaya geldik. Kepenkleri kapatılmayacak, Nemrut'un zulmü yıkılacak." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.