Baydemir, koltuğu Kışanak’a devretti

Baydemir, koltuğu Kışanak’a devretti
Seçimlerde yüzde 55 oy alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Nazım Ateş’ten görev mazbatasını aldı. Mazbataların alınmasının ardında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki devri tes

İlyas AKENGİN

 Eski belediye başkanı Osman Baydemir çiçeği burnundaki Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı kırmızı gülle karşıladı.

Belediyenin hizmet bayrağını devreden Osman Baydemir, partisi içerisinde siyasete devam edeceği mesajı verdi. Baydemir: “Halkımızın özgürlük ve onurlu bir barışa ulaşıncaya kadar bize ihtiyaç duyulduğu her yer ve pozisyonda görev almaya hazırız. Partimiz içerisinde mazlum halkımızın emrindeyiz. Bize hangi pozisyonda ihtiyaç varsa baş göz üstüne gücümüz oranında haklı davasında güç vermeye devam edeceğiz ”dedi. Gazetecilerin isminiz BDP ve DTK Eş Başkanlıkları için geçiyor sorusuna Baydemir Kürtçe olarak “Kurban- hayran olayım bunlar erken şeyler acele şeyler” yanıtını verdi.

ORTAM DİNLEMESİ YAPANLARDAN HELALLİK İSTEDİ

Eski belediye başkanı yerine önceki belediye başkanı olarak anılmak istediğini söyleyen Osman Baydemir, gülerek isim vermeden ortam ve teknik takip dinlemesi yapanlardan da helallik dileyerek şunları söyledi: “Ben 7-8 kez Diyarbakır’dan hatır istedim. Ama bir kesimi unuttum o kesimde haklarını helal etsinler. Hazır medya buradayken onlardan da helallik dileyim. Oda şu ki 10 yıllık zaman dilimi içerisinde adeta 1 dakika bizleri yalnız bırakmayan gittiğimiz her ortamı dinleyen, teknik takibe alan ve bu konuda gece gündüz emek sarf eden bir kesimde var. Onların emeğinide unutmamak gerekiyor. Emin olun bir gün bu ülke demokratikleşecek ve bu arşivlerden biz gerçek manada demokrasi mücadelesinin onurlu bir barış mücadelesinin belgeselini canlı canlı çıkarma imkanına sahip olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.