Bayramlık şekere talep fiyatları artırdı

Bayramlık şekere talep fiyatları artırdı
Mondelez International Türkiye’nin yaptığı araştırmaya göre, geçmiş yıllarda bayramlık şeker tüketiminde ilk sırada bölge illeri yer aldı.

TİGRİS HABER - Türkiye’de Ramazan ve Kurban bayramında 25 bin ton şeker tüketiliyor. Fiyatların yüzde 40 zamlanması ile şekere yapılan harcamaların bu yıl 850 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor. Mondelez International, Türkiye‘nin 15 ilde yaptırılan araştırmaya göre, Türkiye'de bayramlık şeker tüketiminde 3.42 kg ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi ilk sırada yer alıyor. Onu 2.76 kg ile Karadeniz Bölgesi, 2.58 kg ile Orta Anadolu Bölgesi, 2.54 kg ile Marmara Bölgesi izledi.

Bayram ziyaretleri pandemi dinlemedi
Araştırmanın diğer sonuçları ise şu şekilde açıklandı. Türkiye'de her 3 kişiden 2'si (yüzde 64) bayramı aile, akraba, komşu, arkadaş ziyareti yaparak veya ziyaretçi kabul ederek geçirmeyi tercih ediyor. 4 kişiden 1'i (yüzde 25) bayramlarda tatile gitmeyi ve bayram ziyareti yapmayı/almayı tercih ediyor. Pandemi bayram ziyaretlerini azaltsa da bayram ziyareti yapanların oranı yüzde 70. Bayramı evinde ailesiyle geçirenlerin oranı yüzde 27 ikeni, yüzde 18 memleketine, yüzde 9 da tatile gittiğini belirtiyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.