Baz istasyonları tabelalara da gizleniyor

Baz istasyonları tabelalara da gizleniyor
Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişinde bulunan tabelasına gizlenen baz istasyonu, tepkilere neden oldu.

Yurttaşlar, spor yaptıkları alanda baz istasyonu bulunmasını istemediklerini belirtti. İl Müdürü Abdullatif Umut ise sporcuların salonda spor yaptıklarını belirterek, baz istasyonunun kendilerini çok etkilemediğini savundu

 

Gencer ARPACI

DİYARBAKIR - Dünyada ve Türkiye’de 18 yıldır tartışma konusu olan, bazı bilim insanlarının zararının bir cep telefonundan daha az olduğunu savunduğu, ancak bazı bilim insanlarının da hem çevre hem de insan sağlığını ciddi düzeylerde tehdit ettiğini bildirdiği baz istasyonları, Diyarbakır’ı kuşattı.

GSM firmaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Danıştay’ın son aldığı karara göre, “baz istasyonu kurulacak alandaki bütün halkın oyanının alınması şartı”nı dikkate almayarak, kendi bildiklerini okumaya devam ediyor. Kentte daha önce sadece apartman çatılarında bulunan ancak sonraları ise başta camii minareleri olmak üzere belediyelerin kavşak ve bulvarlarda yaptıkları saat figürlü kulelerin içine yerleştirilen baz istasyonları, şimdi de kamu kurum ve kuruluşlarının tabelalarının içine gizlenmeye başlandı. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişinde bulunan il müdürlüğüne ait tabelanın da içerisine yerleştirilen baz istasyonu tepkilere neden oldu.

“Kaldırılmasına istiyoruz”

Yurttaşlar, spor yaptıkları alanın etrafında baz istasyonu bulunmasını istemediklerini belirterek, “Bazı istasyonları zaten her yerde sağlığımızı tehdit ediyor. Evlerimizin ve işyerlerimizin çevreleri baz istasyonlarından geçilmiyor. Bari spor yaptığımız alanların etrafına bunların yerleştirilmeleri önlensin. Bir taraftan sağlıklı yaşam için spor yapıyoruz ancak diğer taraftan baz istasyonundan yayılan radyasyon akımına maruz kalıyoruz” dedi.

“Dikkat çekmesine şaşırdım”

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut ise, baz istasyonunun tesisin içinde değil, bahçenin 10 metre, spor alanının da 75 metre dışında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Buradaki baz istasyonu ben göreve başlamadan önce yapılmış. Baz istasyonlarının insan vücuduna zararı henüz kanıtlanmadı. Bununla ilgili bir GSM firmasının bölge müdürü ile de görüştük. Burada sağlığa zararlı bir durum var mı yok mu kesin değil. Zaten baz istasyonları artık bütün apartmanlarda ve minarelerde var. Su istasyonlarına bile asıyorlar artık. Bu kadar baz istasyonu varken, bunlar arasından sadece bunun dikkat çekmesine çok şaşırdım.”

Umut, sporcuların salonun içinde spor yaptığı için kendilerini çok fazla etkilediğini düşünmediğini de söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.