BDP 15 Şubat programını açıkladı

BDP 15 Şubat programını açıkladı
BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15. yıldönümünü 8-15 Şubat tarihleri arasında yapacakları eylem ve etkinliklerle protesto edeceklerini belirtti.

DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır İl Örgütü, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Türkiye'ye uluslararası güçler tarafından getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır il ve ilçelerindeki eylem programlarına ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi.

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından yapılan açıklamada Kürt halkı açısından 15 Şubat gününün "kara gün" olarak ilan edildiğini savundu. Zümrüt, "Uluslar arası komplo 15'inci yıl dönümünde eylemlerimizle komplonun boşa çıkarıldığını bir kez daha göstermek istiyoruz. Batı ve bölge illerinde bu konuda çeşitli eylemlilikler olacak. Bizler de uluslararası komployu gerçekleştirenlere bugünü hatırlatmak amacıyla Diyarbakır'da eylem ve etkinlik düzenleyeceğiz" dedi.

“Özgürlüğünü esas alacağız”

Öcalan tarafından 21 Mart Diyarbakır Newroz'unda başlatılan "Demokratik çözüm sürecinin” birinci yılına girdiğini ifade eden Zümrüt, "İçinde bulunduğumuz sürecin temel aktörü Abdullah Öcalan'dır. Önderliğin başlatmış olduğu bu sürecin sonuç alması, tüm halkların da içinde barınabileceği bir süreç olması için bu yıl ki 15 Şubat'ın buna hizmet edecek ve Önderliği özgürleştirecek eylem ve etkinlikler yapılacak. Çözümün mimarı Sayın Öcalan'ın kesinlikle özgürleşmesi gerekiyor. Bu yıl ki 15 Şubat direkt Kürt Halk Önderinin özgürlüğünü esas alacaktır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.