BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:
“Parelel devlet Türkiye'de bir gerçektir. Türkiye'de vardır. Bu güne kadar gizli gizli yasa dışı işler yapmıştır, bunu biz biliyoruz”

“Diyorlar ki 30 mart'tan sonra Kürtler özerklik ilan edecek. Kürtler ülkeyi bölecek, kaos çıkaracak, kavga çıkaracak”

“Bu halk birlikte yaşamayı seçtiği için, kardeşçe ama eşitçe yaşamayı seçtiği için bu ülke bölünmüyor”


Diyarbakır - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 30 Mart'tan sonra Kürtler’in özerklik ilan edeceği yönünde söylentilerin olduğunu belirterek, “Bu halk birlikte yaşamayı seçtiği için, kardeşçe ama eşitçe yaşamayı seçtiği için bu ülke bölünmüyor” dedi.
Partisinin Silvan'da düzenlenen mitingine katılan Demirtaş, demokratik bir yönetim inşa etmek için seçimlere girdiklerini söyledi. 30 Mart'tan sonra 2 belediyelerinin olacağını kaydeden Demirtaş, "Biri Silvan Belediyesi, diğeri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi. 2 parlamentomuz olacak, biri Silvan parlamentosu, diğeri Amed parlamentosu" diye konuştu. 
Ankara'dan para talep etmediklerini, kenti, kendi kaynaklarıyla yönetebileceklerini dile getiren Demirtaş, buradaki bütçe ve kadroların bunun için yeterli olduğunu söyledi. 
Birilerinin halkı tahrik etmeye çalıştığını kaydeden Demirtaş, "Diyorlar ki, 30 Mart'tan sonra Kürtler özerklik ilan edecek. Kürtler ülkeyi bölecek, kaos çıkaracak, kavga çıkaracak, bakın burada bir kez daha söylüyorum. Bu halkın bu ülkeyi bölme gibi bir derdi olsaydı elli kere bölerdi. Bunu da kimse engelleyemezdi. Bu halk birlikte yaşamayı seçtiği için, kardeşçe ama eşitçe yaşamayı seçtiği için bu ülke bölünmüyor. Bu ülkeyi bölünmekten kurtaran AKP, MHP, CHP değil. Bu ülkeyi bölünmekten kurtaran ordusu, polisi değil halk bölünmek istemediği için ülke bölünmüyor. Halk öyle istediği için ülke bölünmüyor" ifadelerini kullandı. 
Ankara'dan bir şey beklemediklerini ifade eden Demirtaş, "Bundan sonrada beklemeyeceğiz. Kendimize güveneceğiz, bir birimize inanacağız. El ele verip sorunlarımızı öz gücümüzle çözeceğiz. Ankara'dan ne istiyorsunuz diyorlar. Ankara'dan bir tek şey istiyoruz. Gölge etme, başka ihsan da istemiyoruz sizden. Her yerde halk kendini yönetebilir. Karalarını verebilir, eğitimini yapabilir" dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.