Bdp milletvekillerinden taziye ziyareti

Bdp milletvekillerinden taziye ziyareti
HAKKARİ (İHA) – Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari milletvekilleri Adil Zozani ve Esat Canan, Yüksekova ilçesinde iki gün önce çıkan olaylarda hayatını kaybeden M. Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

BDP Hakkari milletvekilleri Adil Zozani ve Esat Canan, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, partililer ve çok sayıda vatandaş, PKK üyelerine ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle iki gün önce düzenlenen basın açıklamasından sonra çıkan olaylarda hayatını kaybeden Veysel ve Mehmet Reşit İşbilir’in ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dilediler.
Esentepe Camisinde kabul edilen taziye ziyaretinde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Yüksekova halkının üç gündür büyük bir gerilim yaşadığını belirterek, "Devlet bu katliamı gerçekleştirenlerin faillerini bulsun ve yargı önüne çıkartsın” dedi.
Gazetecilerin yaşanan olayın çözüm sürecini nasıl etkileneceğine yönelik sorusuna da yanıt veren Zozani, çözüm süreciyle ilgili olarak bu ölçütte vahim bir olayın yaşanmadığını söyleyerek, “Daha önce Diyarbakır’da iki gencimiz aynı olaylarda yaşamını yitirdi. Bu bir provokasyondur. Çözüm sürecine karşı yapılmış bir provokasyondur. Hükümet, ‘bu provokasyonu bilmiyorum, farkında değilim’ diyemez. Eğer gerçekten hükümet yaklaşık bir yıldır devam eden çözüm sürecinin devam etmesi ve ivme kazanmasını istiyorsa, bu olayın katillerini açığa çıkartmalıdır. Buradan soruyoruz, ey hükümet siz bu provokasyonların yanında mısınız yoksa karşısında mısınız? Karşısındaysanız bu çetelerinizi halkımızın içinden çekin. Bu açıkça bir provokasyondur. Sabote edilmiştir bu süreç. Kardeş kavgası yeniden başlatılmak istenmiştir. Yakın coğrafyadaki kaos Türkiye’ye taşınılmak istenmiştir. Ankara'dakileri uyarıyoruz. Kürt halkı dün Sayın Öcalan’ın açıklamasını bir talimat olarak telaki etmiştir ve provokasyonlara her zamanki gibi duyarlı yaklaşacaktır. Ancak devlet Yüksekova’da yaşananların bir izahını yapmak durumundadır’’ diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.