BDP, 'Seçim Güvenliği ve Merkezi Müşahit Komisyonu'nu kurdu

BDP, 'Seçim Güvenliği ve Merkezi Müşahit Komisyonu'nu kurdu
BDP, 30 Mart yerel seçimlerinde seçmenlerin özgür iradeleri ile oy kullanmasına katkı sunmak ve sandık oyunlarına karşı önlem almak için 'Secim Güvenliği Komisyonu ve Merkezi Müşahit Komisyonu' kurdu.

DİYARBAKIR  - Komisyon üyesi Mehmet Ali Kaya, seçimlerde oy verme işleminin doğru yapılması ve sonuçlara doğru yansımasını sağlayacaklarını ifade ederek, sandık görevlilerinin yeterli olmadığını her bir yurttaşın kendi oylarının takipçisi olması gerektiğini söyledi. 


BDP, 30 Mart yerel seçimlerine hazırlanırken bir taraftan da seçim güvenliği kapsamında çalışmalarını yürütüyor. Geçmiş yıllarda yaşanan oy çalınması benzeri durumların yaşanmaması amacıyla BDP Genel Merkez tarafından Seçim Güvenliği ve Merkezi Müşahit Komisyonu kuruldu. Bu komisyon, seçim takviminden başlamak üzere, seçimlerde oy vermek işleminin hukuki ve düzenli bir şekilde yapılması, oyların çalınmaması, oy verme işleminde hukuka ve adalete uyulması, oy verme işlemi bittikten sonra sandıkların açılması ile birlikte sonuçların doğru şekilde yansıması ve tutanaklara doğru bir şekilde yansıyacak olan bu oyların da doğru bir şekilde ilanını sağlamayı amaçlıyor. Çalışmaları hakkında bilgi veren Komisyon üyesi Mehmet Ali Kaya, amaçlarının diğer partiler gibi kendilerine oy verecek halkın doğru ve güvenli bir şekilde oy kullanmasını ve bunun sonucunun doğru bir şekilde yansımasını sağlayacaklarını ifade etti. 

'Sandık görevlileri için eğitim düzenleyeceğiz'

Bu çalışmalar çerçevesinde öncelikle seçim hukukunu iyi bir şekilde incelediklerini ifade eden Kaya, "Seçim hukukunda dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat ediyoruz. Bu çerçevede biz her ilden iki arkadaşımızı bu bahsettiğim görevle ilgili görevlendirdik.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.