BDP ve DTK Cemevi'ne saldırıları kınadı

BDP ve DTK Cemevi'ne saldırıları kınadı
BDP Diyarbakır İl Örgütü ve DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cem Evi'ne yapılan saldırıları kınayarak, "Medeniyetler beşiği olan Amed'te ilk kez böyle bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

DİYARBAKIR - Bu saldırı farklı kimliklere ve inançlara karşı geliştirilen provokatif bir saldırıdır" dedi.

BDP Diyarbakır İl Örgütü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cem Evi'ne yapılan saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Son zamanlarda ortamı germek isteyenlerin olduğuna dikkat çekilen açıklamada, BDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarına kimi saldırıların olduğu belirtildi. Açıklamada, ortamı germenin başta Diyarbakır olmak üzere, siyasi parti ve gruplara kazandıracağı bir şeyin olmadığı belirtilerek, "Gerilimli bir ortamda seçim çalışmaları yürütmenin kimseye bir yararı olmayacaktır. Aklıselim davranmak, sorumluluk bilinciyle hareket etmek bütün Amedlilerin görevidir" denildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cem Evi'nin bir hafta içinde iki kez taşlı saldırıya maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı: "Bu saldırının kabul edilebilir yanı yoktur. Saldırı sadece Alevi inancına ve Alevi yurttaşlarımıza değil, tüm halkımıza yapılmıştır. BDP olarak bu çirkin saldırıyı kabul etmiyoruz. Alevi yurttaşlarımızın yanındayız. Bizim gibi düşünmeyenlere hoşgörümüz olmayacak mı? Yıllardır ötekileştirilen, horlanan, küçümsenen başta Amedliler şimdi, birlikte yaşadığımız gruplara ötekileştirici yaklaşmamız doğru mu? Adalet, hak, hukuk bunun neresinde?" 

Seçim çalışmalarının hızlandığı bu süreçte yapılan saldırıların tesadüf olunmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırıların yegane sebebi BDP'nin yürütmüş olduğu seçim çalışmalarıdır. Provokatif saldırıların bizleri ve halkımızı yıldıramayacağını bir kez daha tekrarlıyoruz. Ortamın provoke edilmesinden medet umanlar olabilir. Seçim atmosferini bozmaya dönük olan bu saldırıların son bulması için yetkilileri bir an önce failleri bulmaya ve ortaya çıkarmaya çağırıyoruz. Partimizin ve halkımızın bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağı herkesçe bilinmelidir. Tüm halkımızı, yapılan bu saldırılara karşı duyarlı, provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz" diye belirtildi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.