BDP Yenişehir’de 13’üncü bürosunu açtı

BDP Yenişehir’de 13’üncü bürosunu açtı
BDP Yenişehir İlçe Belediyesi Eş Başkan adayları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, seçim çalışmaları çerçevesinde 13’üncü seçim bürolarının açılışını yaptı.

Nesip YALÇIN

DİYARBAKIR - BDP Yenişehir İlçe Belediyesi Eş Başkan adayları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş, seçim çalışmaları kapsamında Ofis’te seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Seçim büro açılışına adayların yanı sıra, BDP Yenişehir İlçe Örgütü, Barış Anneleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Büro açılışına katılan yurttaşlar çalınan seçim şarkılarıyla uzun süre halay çektiler. BDP eş başkan adaylarının seçim bürosunun açılışı yapılacak olan alana girmeleriyle, meşale yakılarak karşılandı.

“Eş başkanlık devrimci sistemdir”

Eş Başkan adayı Ülkü Baytaş, "Eş başkanlık sistemi ehli zihniyete devrimci müdahaledir. Eş başkanlı sistemiyle, beş bin yıldır bu köleliğe direnmenin ilk doğumunu gerçekleştiriyoruz. Bu onun sancısıdır. Daha doğrusu kadının beş bin yılık doğumu desek abartmış olmayız. Eş başkanlık sistemini Dünyada ilk kez Kürtler bu sistemi kuruyor. Bu Dünyaya bir örnektir. Öyle olacak ki bu eş başkanlık sistemi, eş yaşama kadar götüreceğiz. Belki bunu yeni tartışıyoruz. Ama ileride tüm yerleri kapsayacak kadar genişleyecektir. Dolayısıyla biz bunları 30 Mart'tan sonra gerçekleştireceğiz” dedi.

bdp-yenisehirde-13uncu-burosunu-acti--(2).jpg

“Mücadele devam edecektir”

Eş Başkan adayı Selim Kurbanoğlu ise, 30 Mart yerel seçimlerinin Kürtler için referandum olduğunu belirterek, "Bu akşam 13’üncü seçim büromuzu Ofis’te açıyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde birlikteliğimizi daha da artıralım. Seçimlere sadece seçim gözüyle bakmıyoruz. Bu seçimler bizler için bir referandum niteliğindedir. Bugün direnişin ve birlik beraberliğin günüdür. 2014 seçimleri Kürt halkının Ortadoğu'da özgürleşeceği seçimdir. Hepinizi barış ve özgürlük projesinin arkasında durmaya davet ediyorum. Halkımızın mücadelesi yılardır devam etmektedir. Hiç bir zamanda geri adım atmayacağız. Apê Musa’yı, Vedat Aydın’ı, Uğur Kaymaz’ı ve Aydın Erdem’i asla unutmayacağız. Verdiğimiz mücadele devam edecektir" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

bdp-yenisehirde-13uncu-burosunu-acti--(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.