BDP'den gazetecilere akşam yemeği

BDP'den gazetecilere akşam yemeği
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Seçim Komisyonu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle ildeki gazetecilere akşam yemeği verdi.

Hakkari- Hürmet lokantasında verilen yemeğe BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, İl Eş Başkanı Esma Tekin, BDP İlçe Eş Başkanı Aliya Timur, HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Feyzullah Taş, Çağdaş Gazeteciler Derneği Hakkari Temsilcisi Behçet Dalmaz ile ulusal ve yerelde çalışan çok sayıda gazeteci katıldı.
BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Hakkari’de görev yapan gazetecilerin zorlu coğrafyada savaşın içinde zor şartlar altında haber peşinde koştuklarını söyledi. Kurt, “Gazeteciler Türkiye’de haber alma özgürlükleri sıkıntılı ortamdadır. Buna rağmen canla başla görevlerini ifa etmeye çalışıyorlar. Burada cezaevlerinde bulunan tutuklu gazetecilerin kutluyoruz. İnşallah biran önce özgürlüklerine kavuşurlar. Tüm dünyada gazetecilere verilen değerin Türkiye’de de verilmesini istiyoruz” dedi.
Seçim çalışmalarına da değinen Kurt, BDP seçim komisyonunun çalışmasını aralıksız olarak sürdürdüğünü belirterek, 30 Mart seçimlerinde 8’de 8 yapacaklarını söyledi. Kurt, “Mahallelerde delegasyon çalışması yaptık. İl ilçe ve beldelerdeki çalışmalarımız devam ediyor. Biz seçimlerde 8’de 8 yaparak belediye seçimlerini alacağız. 2004 yılında olduğu gibi il ve ilçelerde referandum yapacağız” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.