BDP’li gençlerin hedefi: 10 milyon imza

BDP’li gençlerin hedefi: 10 milyon imza
BDP Gençlik Meclisi, Abdullah Öcalan için başlatılan kampanya çerçevesinde 10 milyon imza toplamayı hedeflediklerini belirtti.

Gençler, "Barış ve özgürlük için, kendisini toplum içerisinde bir parça olarak gören kesimlerin tamamının imza atması gerekir" dedi.

DİYARBAKIR - Barış İçin Öcalan'a Özgürlük Platformu'nun çağrısıyla, 127 aydın, sanatçı, siyasetçi, akademisyen, insan hakları savunucusu, hukukçu ve gazeteci tarafından açıklanan "Öcalan'a Özgürlük" imza kampanyasına her alanda destekler gelmeye devam ediyor. BDP Gençlik Meclisi Diyarbakır'da "Öcalan'a özgürlük" sloganı ile BDP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Konferans Salonu'nda 2 günlük konferans düzenledi. Konferansta kampanyaya ilişkin önemli kararlar alan gençler kampanyanın daha da derinleşmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

BDP Diyarbakır Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Aslan, konferansta PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın esaret altına alınışını tartışarak, Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen uluslar arası komplonun bu yıl bir kez daha boşa çıkardıklarını söyledi. Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için başlatılan imza kampanyasında hedeflerinin dünya genelinde 10 milyon imza olduğunu kaydeden Aslan, "Önderliğimizi görme hasretiyle bizler sonuç alacağız. Dünyanın bütün kesimlerine ulaşarak bu kampanyaya ağırlık vereceğiz. Bütün alanlarda eylemselliklerimizi genişletip Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturacağız. Dünya genelinde 10 milyon imzaya ulaşalım. Kapı kapı, mahalle mahalle gezip istekler alacağız. Sadece yurtsever kesim değil, Ortadoğu barışının gelmesi için bütün kesimlerin imza atmaları gerekir. Bunlar aydınlar, işçi, memur olur, kim olursa olsun, kendisini toplum içerisinde bir parça olarak gören kesimlerin tamamının imza atması gerekir" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.