BDP’li Kışanak’tan seçim sonucuyla ilgili ilk açıklama :

BDP’li Kışanak’tan seçim sonucuyla ilgili ilk açıklama :
“Halk son sözü söyledi.Seçimin Galibi BDP’dir”

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı ilk değerlendirmesinde, bu seçimin galibinin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olduğunu söyledi. 
Yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanları seçilen Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, BDP Diyarbakır Başkanlığı'nda sonuçları değerlendirdi. Sonuçları halkın zaferi olarak değerlendiren Kışanak, seçimin galibinin BDP olduğunu ifade etti. BDP’nin bu seçimlerde oyunu önemli bir boyutta artırdığına dikkat çeken Kışanak, “ Halk son sözü söyledi. Ortaya çıkan sonuçlar da halkın zaferidir. Bu sonuçların tüm Kürt halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra bizler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanları olarak, bu kentteki herkesin hizmetinde olacağız. Her şey Amed ve halkımız için diyoruz. Diyarbakır bir dünya kentidir. Misyonu son derece önemli bir kenttir. Halkın ortaya çıkardığı bu sonuçta Diyarbakır’ın geçmişine, tarihine kültürel ve siyasal misyonuna uygun bir yönetim anlayışıyla halkımıza ve kentimize hizmet edeceğiz. Bize oy vermeyenlere de seslenmek istiyorum, Diyarbakır, halkımız, çocuklarımız, gençler, kadınlar, bu şehirde yaşayan herkes bizim için önemlidir. Bizim için artık BDP’ye oy veren vermeyen diye bir ayırım kalmamıştır. Diyarbakır tek yürek olacak, bizlerde bu kente hizmet etmek için gece gündüz bir seferberlik ruhuyla çalışacağız. Ortada çok açık bir tablo var, seçimin galibi BDP’dir. Genel tabloya baktığımızda BDP’nin oyunu, belediye sayını arttırdığını ve önemli yerlerde başarılar elde ettiğini görüyoruz” dedi.
 

Daha sonra söz alan Fırat Anlı ise, ortaya çıkan sonucun çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Anlı “Binlerce insanın aylardır sürdürdüğü emek var. İsmi bilinmeyen çok sayıda kişinin emeğiyle bu seçimler gerçekleşti. Biz dördüncü dönemde Diyarbakır halkının kendi siyasal iradesine sahip çıkmasını son derece önemli görüyoruz. İnsanlarımız kime oy vermiş olursa olsun, bizim için artık Diyarbakırlılar esastır” diye konuştu.(İha)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.