BDP'nin Diyarbakır'da hedeflediği oran yüzde 75

BDP'nin Diyarbakır'da hedeflediği oran yüzde 75
"Doğrusu bizler açısından Amed'de seçim bitmiş kabul ediyoruz. Halk kararını vermiş, halk geçmiş seçim dönemlerinden çok daha iyi bir durumda"

Diyarbakır - BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, yaklaşan 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Doğrusu bizler açısından Amed'de seçim bitmiş kabul ediyoruz. Halk kararını vermiş, halk geçmiş seçim dönemlerinden çok daha iyi bir durumda" dedi. Yılmaz seçimde hedeflenen rakamın yüzde 75 olduğunu söyledi.

"Öz yönetimle özgür kimliğe" şiarı ile 30 Mart yerel seçimlerine hazırlanan BDP, seçimlere daha güçlü projeler ile seçmenin karşısına çıkıyor. Başta eş başkanlık sistemi olmak üzere "Şeffaf belediyecilik" anlayışı ile ilgili çıtayı bir kademe daha yükselten BDP, Kürt siyasetinin kalesi olarak adlandırılan Diyarbakır'da iddialı. Hedef ve projelerinin Diyarbakır'da diğer partiler ile aralarındaki oy oranında değişikliğe neden olduğunu bildiren BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, parti olarak kent genelinde yürüttükleri seçim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Seçim çalışmalarını, "Coşkulu, heyecanlı bir o kadar örgütlü gidiyor" sözleri ile tarif eden Yılmaz, 2014 yılı yerel seçim çalışmalarına ilişkin uzunca bir süredir teknik alt yapı planlarını çıkardıklarını ifade etti. Son bir ay içinde ise tüm merkez ilçe ve dış ilçelerde komisyonlar kurduklarını söyleyen Yılmaz, "Bu komisyonlarımızın çalışmaları devam ediyor. Şu an da Amed'de bin 847 köyde, merkez ve dış ilçe köy komisyonlarımız çalışma yürütüyor. Çalışmalarımızın neredeyse yüzde 80'i tamamlanmış, ziyaret edilmiş, geriye kalanlar da devam ediyor" dedi. 

'Bizler açısından Amed'de seçim bitmiştir!'

Seçim ve fizibilite çalışmaları sonucunda kentin seçimlere şimdiden hazır olduğunu gözlemlediklerini söyleyen Yılmaz şunları aktardı: "Amedliler coşkulu ve hazır. Doğrusu bizler açısından Amed'de seçim bitmiş kabul ediyoruz. Halk kararını vermiş, halk geçmiş seçim dönemlerinden çok daha iyi bir durumda" diyerek bu dönem ki seçimde hedeflenen rakamın yüzde 75 olduğuna dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.