Belçika cinsellik eğitimini tartışıyor: Tepki yükseliyor

Belçika cinsellik eğitimini tartışıyor: Tepki yükseliyor
Belçika'da Valonya-Brüksel Federasyonu, ilkokul ve ortaokullarda cinsellik eğitimini zorunlu hale getirme planlarına karşı tepkiler yükseliyor. Müslüman ve muhafazakar gruplar, aile değerlerinin tehlikede olduğunu iddia ediyor.

TİGRİS HABER -Belçika'da Valonya-Brüksel Federasyonu Eğitim Bakanı Caroline Desir, Fransızca konuşulan ilkokul ve ortaokullarda uygulanacak cinsellik eğitimini savunup bunun çocukların korunmasını amaçladığını vurgularken tepkiler yükseliyor.

Valonya-Brüksel Federasyonu, Fransızca konuşulan toplumun hükümeti olarak bilinir ve ilkokul 6. ve ortaokul 4. sınıflarda başlatmayı planladığı EVRAS adlı cinsellik eğitimi programıyla, ülkedeki Müslüman kuruluşlar ve muhafazakar Hristiyanlar arasında tartışmalara yol açtı.

Bakan Desir, bu tepkilere yanıt vererek Belçika kamu yayın kuruluşu RTBF'ye verdiği demeçte, Valonya-Brüksel Federasyonu Parlamentosu'nda oylanacak karar tasarısının ailelerde endişe yarattığını anladıklarını, ancak amaçlarının iyi niyetli olduğunu ifade etti.

Desir, "Biz cinsel tercihleri veya kimlikleri savunmuyoruz. Cinsel uygulamalar hakkında dersler vermiyoruz. Aileleri bu konularda endişelendirmek istemiyoruz" dedi.

Çocukları ve gençleri korumayı amaçladıklarını vurgulayan Desir, çocuklara başkalarına ve kendilerine saygılı olmayı öğretmek istediklerini açıkladı.

Belçika'daki Müslüman toplumu temsil eden kuruluşlar ise dün ortak bir açıklama yaparak, "Bu karar, aile eğitiminin evrensel ve dokunulmaz değerlerine, öğrencilerin ve ailelerinin çıkarlarına ters düşmektedir. EVRAS programının uygulanma şekli ve genç hatta çok küçük çocuklara ileteceği mesajlar konusunda büyük endişeleri bulunmaktadır" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Programın, ebeveyn ve öğretmenlerin meşru kaygılarını dikkate almadığının altını çizen açıklamada, "EVRAS programının, dini özgürlükleri ve ebeveynlerin, çocuklarının eğitimini kendi inançları doğrultusunda yönlendirme haklarını erozyona uğratabileceğinden endişe duyuyoruz. Bu anayasal ve temel hakların demokratik bir toplumda korunması gereklidir" denildi.

İmzacı kuruluşlar, çocuklarla açık ve saygılı bir iletişimi desteklediklerini, ancak ailelerin çocukları için en uygun eğitimi seçme hakkını savundu.

Belçika'da cinsellik eğitimini düzenleyen bir yasa 2012'den beri mevcuttu, ancak uygulama okulların inisiyatifine bırakılmıştı. Yeni tasarlanan karar ise ilkokul 6. ve ortaokul 4. sınıf öğrencilerinin bu dersleri almasını zorunlu kılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.