Belediye seferleri kaldırdı: Köylüler otostopa mahkum

Belediye seferleri kaldırdı: Köylüler otostopa mahkum
Diyarbakır’ın Sur ve Yenişehir ilçelerine bağlı 9 köye ulaşım sağlayan otobüslerinin seferleri, pandemi nedeniyle kaldırıldı ve bir daha başlamadı. Aracı olmayan köylüler şehir merkezine gelebilmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkıp otostop çekiyor

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Sur İlçesi’ne bağlı Karaçalı, Büyük Kadı, Sarıkamış, Yarınca, Derviş Hasan, Bostanpınar, Koyun Güden ve Ziyaret köyleri ile Yenişehir İlçesi’ne bağlı Hantepe Köyü’ne başlatılan otobüs seferleri koronavirüs salgını başlayınca iptal edildi. 1 Temmuz itibariyle ülke genelinde normalleşme başlamasına rağmen, bu köylere düzenlenen seferler bir daha başladı.

Bir yıldan fazladır sefer yok

Sur’a bağlı 8 köyde yaşayan yüzlerce kişi, bir yıldan fazladır otobüs seferi olmadığı için şehir merkezine güçlükle ulaşım sağlıyor. Seferlerin başlaması için defalarca belediyeye başvuru yapan köylüler yanıt alamadı. Kendine ait aracı olmayanların sabahın erken saatlerinde Hani yoluna çıkıp otostop çektiklerini belirten köylüler, “Resmi kamu kurum kuruluşlarla bir işlemimiz var ise sabahın erken saatlerinde yola çıkıp geçen araçlardan bizleri bırakmalarını rica ediyoruz. O gün şehir merkezinde işlerimizi hallettikten sonra ya aynı şekilde ya da yol üzerine çıkıp tanıdık birilerinin geçmesini bekliyoruz veya o gece şehir merkezinde kalmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Hantepe’de de aynı sorun var

Yenişehir’e bağlı Hantepe Köyü’nde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan Hantepe Köyü sakinleri, yetkililerle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadı. Ağustos ayından sonra iki ay içerisinde ihale yapılacağı ve köye otobüs tahsis edileceği söylenmesine rağmen, sorun çözülmedi.

CHP’li başkan ziyaret etti

ulasim-tigris-1.jpg

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Hantepe Köyü’nü ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi. Özel, “Edindiğimiz bilgilere göre, ihale 2022 yılına kaldı. Yaşlı gariban bir teyze dişlerini gösterdi, ağrısı var, ama araba olmadığı için gidemiyor. Yani özel arabası olmayan köyden çıkamıyor” dedi.

Özel, “Hantepe sakinlerinin, şehre ulaşımlarının sağlanması için en azından sabah ve akşam birer sefer olmak üzere, köye otobüs tahsis edilmesini istiyor” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.