“Belediyenin kurumsal hafızası silinmiş”

“Belediyenin kurumsal hafızası silinmiş”
Kayapınar Belediyesi'ne atanan kayyımdan sonra görevlerine son verilen HDP'li meclis üyeleri, basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "“Belediyenin kurumsal hafızası silinmiş, geçmişe ait yapılan işlemlerin çoğunun kayıtları tahrip olmuş, diğer bir deyişle arşivi talan edilmiş” denildi.

“Belediyenin kurumsal hafızası silinmiş”

Yerine kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kayapınar Belediyesi Meclis üyeleri kayyıma ilişkin HDP Kayapınar İlçe Örgütü’nde basın açıklaması düzenledi. Kayyumun hukuksuz olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Bilindiği üzere 2016 yılında Belediyemize ilk kez kayyım atandığı zaman, Kayapınar Belediyemizin 2016 yılı verilerine göre hiçbir borcu olmamakla birlikte kasasında 1,5 milyon lira kadar nakit para ile birlikte onlarca değerli menkul ve gayrimenkul bulunmaktaydı. Kayyım öncesinde çalışmaları ile ünlenmiş olan Kayapınar Belediyesini kayyımdan 234 milyon lira borçla devraldık. Bunun yanı sıra 2016’dan 2019 Nisan’ına kadar belediye personelinin SGK borçları dahi ödenmemişti.

Belediyenin kurumsal hafızası silinmiş, geçmişe ait yapılan işlemlerin çoğunun kayıtları tahrip olmuş, diğer bir deyişle arşivi talan edilmiş ve birçok menkul ve gayrimenkulü Belediye bünyesinden çıkarılmış olduğunu tespit ettik. Tahsis ve hibe edilen menkul ve gayrimenkullerin birçoğu kayyım eli ile iktidar yandaşı olan vakıf ve kurumlara mevzuata aykırı bir şekilde devredilmiştir. Belediye içerisinde gerçekleştirilen bu talana karşı hukuki haklarımız doğrultusunda karşı çıktık.

Görevde bulunduğumuz 6 aylık süre içerisinde bilinçli olarak çalışamaz hale getirilen Belediyede yapılan tahribatları düzeltmek için gereken çabayı gösterdik. Yapılmış ve yapılan tüm iş ve işlemleri başta Kayapınar halkı olmak üzere tüm halkımız ile şeffaf belediyecilik anlayışımı doğrultusunda paylaştık. Yeniden Kayapınar Belediyesini örnek bir belediye haline getirmeye ve olması gerektiği gibi başta Kayapınar halkı olmak üzere tüm Diyarbakır halkı ile buluşturmaya kararlı bir yönetim anlayışı izledik.

“Kayapınar halkının iradesi ve kazanımları gasp edilmiştir”

Bu anlayışımıza karşı iktidar, 22 Ekim 2019 günü Kayapınar Belediyesine ikinci defa kayyım atadı. Kayapınar halkının iradesi bir kez daha iktidar eliyle yok sayılmış ve seçilmiş belediye eşbaşkanları görevden alınmıştır. Halkın oyları ile seçilen belediye eşbaşkanlarının yerine, belediyeyi milyonlarca lira borca sokan ve taşınmazlarını devreden Kaymakam yeniden kayyım olarak atanmıştır. Atanan kayyımın ilk işi ise yine seçimle gelen belediye meclisini feshetmek olmuştur. Kayapınar halkının iradesi ve kazanımları bir kez daha iktidar eliyle gasp edilmiştir.

Bugün gelinen noktada Kayapınar Belediyesine vekaleten atanan Kayapınar Kaymakamı, çalışma yürütülüyormuş izlenimi vererek, belediyeyi tekrardan borç batağına sokmaya ve talancılık politikalarına devam etmektedir. Yine kendi gibi kayyım olan Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili onayı ile 5393 sayılı Belediyeler kanununun 45/2 ve 46. maddeleri çarpıtılarak yasa maddesinin gereği yerine getirilmesi gerekirken 27/07/2020 tarihinde mevcut kayyım olan Kayapınar Kaymakamı, kendisini asaleten Kayapınar Belediye başkanı olarak atama hadsizliğinde bulunmuştur. Bunun yanı sıra Kayyım Belediye Başkanı sıfatını kullanarak AKP’li meclis üyeleri ile birlikte ev ziyaretleri gerçekleştirip işleyen bir meclis görüntüsü vermeye çalışmaktadır.

“Halkımızın kazanımlarını korumakta kararlıyız”

Başkan unvanını Kayapınar halkı sandıkta HDP yönetimine vermiştir. Bizler HDP belediye meclis grubu olarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür girişimleri kabul etmiyor ve her daim karşısında duracağımızı belirtiyoruz. Halkımızın kazanımlarını korumakta kararlıyız ve takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum