Besicilerin de zorlu mesaisi başladı

Besicilerin de zorlu mesaisi başladı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde çetin geçen kış aylarına rağmen besiciler, yaklaşık 1,5 kilometre boyunca at ve kızaklarla taşıdığı otlarla hayvanlarını besliyor.

TİGRİS HABER -Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı, besicilikle uğraşan vatandaşların işlerini zorlaştırıyor. Karlıova ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kaynarpınar köyündeki besicilerin birçoğu, kar yağışının ardından yaz aylarında biçtikleri otları at veya kızaklarla taşıyarak hayvanlara ulaştırıyor.

Baba mesleği olan besiciliği yıllardır sürdüren 4 çocuk babası Fazlı Gürgen (44), her gün erken saatlerde uyanarak zorlu mesaiye başlıyor. Yaklaşık 100 adet küçükbaş hayvanı olan Gürgen, günde birkaç kez hayvanlarını kar üstünde otlatmak için yaz aylarında biçtiği otları kızağa yüklüyor ve 1,5 kilometre boyunca taşımasını yapıyor.
Günlük yaptığı işleri anlatan Gürgen, ''Hayvancılıkla uğraşıyorum. Sabah saat 08.00 gibi kalkıp hayvanların otunu, yemini seriyoruz. Öğleye kadar dışarda kar üstünde otunu yiyor içeri almıyoruz. Sonra ot getirmeye gidiyoruz yaklaşık 1,5 kilometre ötede. Otlarını yiyorlar günlerimiz kış aylarında böyle geçiyor” dedi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.