Beşiri’de kitap okuma seferberliği

Beşiri’de kitap okuma seferberliği
Batman’ın Beşiri Kaymakamlığı önderliğinde, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık Proje Birimi ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün destek verdiği, 7’den 70’e kitap okuma halkaları her geçen gün büyüyor.

TİGRİS HABER - Batman’ın Beşiri ilçesinde Kaymakamlıkça başlatılan, büyük ilgi gören kitap okuma kritiğinde Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener gözetiminde, okunan kitap üzerinden yaklaşık 1 saatlik değerlendirme yapıldı. Kitap okuma halkasında bulunan öğrencilere Erich Kastner’in yazdığı Uçan Sınıf isimli kitabından sorular soran Kaymakam Şener, sorduğu tüm sorulara cevap aldı.

 ‘Bazen kitabı okumak yetmiyor, onu anlamak ve içinden ders çıkarmak gerekiyor’ diyen Beşiri İlçe Kaymakamı Mahmut Şener; “Öğrencilerimizle birlikte Erich Kastner’in yazdığı Uçan Sınıf isimli kitabı bende okudum. İçinden zor sorular sordum. Maşallah çocuklarımız hem kitabı okumuş, hem de güzel anlamlar çıkarmışlar. Bugün Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan kitap okuma halkamızdaki çocuklarımızla çok iyi bir kritik yaptık. Beklediğim tüm cevapları aldım. 7’den 70’e herkesi kitap okumaya teşvik etmek için, kitap okuma halkalarımızı halkımıza da açtık. Proje Ortağı kurumlarımız ile birlikte mevcut 28 olan kitap okuma halkalarımızı kısa zamanda en üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Bunun için ilçe genelinde okuma seferberliği başlattık. Emeği ve katkısı olanları kutlarım” diye konuştu.

Kaymakam kitap hediye etti

kitap-besiri-tigris.jpg

Kitap kritiğinin ardından Kaymakam Şener, öğrencilere kitap hediye ederek, bol bol kitap okuma tavsiyesinde de bulunmayı ihmal etmedi. Müzik dinletisi ile sona eren program Kütüphane Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Yapılan kitap okuma kritiği programında Kaymakam Mahmut Şener’e, Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ender Hazar, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Akın, , Kütüphane Müdürü Resul Altunç, Kaymakamlık proje biri personelleri, Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve idarecileri ile öğrencileri de eşlik etti. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.