Beyaz altın üreticisi zorda

Beyaz altın üreticisi zorda
Pamuk verim ortalamasının 130 kilogram düşürülmesi ve desteklerin tam olarak ödenmemesi pamuk üreticisini zor duruma soktu.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cevat Delil, pamuk çiftçisinin yaşadığı sorunlar çözülmezse pamuk üretim alanlarının azalacağını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı M. Cevat Delil, pamuk verim ortalamasının düşürülmesi ve pamuk desteklerinin ödenmeyen bölümüne dair çiftçilerin beklentileri üzerine Tigris Habere konuştu.

“Pamuk ekim alanları azalacak”

Pamuk üreticilerinin sorunlarına değinen Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı M. Cevat Delil, “Türkiye genelinde pamuk verim ortalamasının 630 kilodan 500 kiloya düşürülmesi, çiftçilerimizi maddi ve manevi olarak yıpratmıştır. Pamuk prim desteği geçmiş senelere nazaran çok geç ödenmiştir. Azaltılan desteğin bile yüzde 70’i ödendi. Geriye kalan yüzde 30’u ödenmedi ve bu konuyla ilgili de hiçbir açıklama yapılmadı. Bundan sonraki süreçte pamuk ekim alanları azalacaktır. Pamuk çiftçisini tarlada tutmak istiyorsak verilen destekleri artırmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.