Beyninde tümör bulunan tutuklu için çağrı!

Beyninde tümör bulunan tutuklu için çağrı!
Beyninde ölümcül tümör nedeniyle sağlık durumu gittikçe kötüye giden hasta tutuklu Mansur Tekin, yaşam mücadelesi veriyor. Tekin'in ağabeyi Süleyman Tekin, sadece ağabeyinin değil, tüm hasta tutsakların serbest bırakılmalarını istedi.

DİYARBAKIR D Tipi Cezaevi'nde 4 yıldır tutulan ağır hasta tutuklulardan Mansur Tekin’in (45) sağlık durumu, beynindeki ölümcül tümör nedeniyle gittikçe kötüye gidiyor. Hastalığı nedeniyle zaman zaman görme kaybı yaşayan Tekin’in zamanla şuurunu da kaybetme riski ile karşı karşıya bulunması nedeniyle bir an önce ameliyat olması gerekiyor. Diyarbakır'ın Lice İlçesi’ne bağlı Licok köyünde 25 yıl hayvancılıkla uğraşan Tekin, 7 çocuk babası. Tekin, 1992 yılında traktörle eve gittiği esnada askerler tarafından durdurularak "Bizi şu köye götüreceksin" istemi ile karşılaştı. Traktörde mazot olmadığı gerekçesiyle askerileri istenilen yere götüremeyeceğini belirten Tekin, askerler tarafından harabe bir eve götürülüp ellerinden ve kollarından tavana bağlanıp işkence edildi. Askerlerin yaptığı işkenceler sonucunda kaburgaları kırılan Tekin, 1 hafta boyunca hastanelerde ve evde tedavi edildi.

“Açlık grevi sonrası tümör teşhisi”

1993 yılında gerçekleştirilen Lice katliamından sonra Diyarbakır merkeze göç ederek hayvancılık ile uğraşan ama aynı zamanda Lice'ye de gidip gelen Tekin, köyde bulunduğu bir sırada askerler tarafından evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tekin, "Yardım yataklık ettiği" iddiasıyla tutuklanarak 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 4 yıldır sürgün furyası yaşayan hasta tutsak Tekin, 2,5 yıl Diyarbakır, 1 yıl Giresun, 8 ay Ankara Sincan, 2 ay da Mardin cezaevlerinde kaldı. 2012 yılında Türkiye ve bölge illerinde başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine katılan, eylemin sona ermesinin ardından darp edilerek ardından Ankara Acıbadem Hastanesi'ne sevk edilen Tekin’e burada kendisini muayene eden doktorlar tarafından beyninde ölümcül tümör olduğu söylendi.

“Ağabeyin şuurunu kaybetmiş durumda”

Tekin'in ağabeyi Süleyman Tekin, ağabeyinin durumunun ciddi olduğunu ve bir an önce serbest bırakılıp hastanelerde ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ağabeyinin beyninde bulunan ölümcül tümörün, askerler tarafından köyde ve cezaevlerinde gardiyanlar tarafından yapılan işkenceler sonucunda hastalığa dönüştüğünü söyleyen Tekin, "Benim ağabeyimin beyninde çıkan ölümcül tümörün sorumluları askerler ve cezaevlerinde bulunan gardiyanlardır. Biz ağabeyimin doktoru ile görüştüğümüzde bize çok eskiden beri kafasına aldığı darbeler sonucunda bu tümörün çıktığını söyledi. Ağabeyim şuan şuurunu kaybetmiş durumda. Gözleri zaman zaman görmüyor" dedi.

Ağabey Tekin, hükümetin ve Adalet Bakanlığı’nın hasta tutuklular konusunda adım etmesi gerektiğini de vurguladı. 

beyninde-tumor-bulunan-tutuklu-icin-cagri-(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.