Beyoğlu, Bağlar sokaklarında çocuklarla misket oynadı

Beyoğlu, Bağlar sokaklarında çocuklarla misket oynadı
Körhat Mahallesi’nde esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Beyoğlu, sokakta misket oynayan çocukları görünce aralarına girerek onlarla beraber eğlenceli anlar yaşadı.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun geleneksel hale getirdiği hafta sonu ziyaretlerinde renkli görüntüler yaşandı. Körhat Mahallesi’nde esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Beyoğlu, sokakta misket oynayan çocukları görünce aralarına girerek onlarla beraber eğlenceli anlar yaşadı. Unutulmaz çocukluk oyunu olan misket oyunundaki hünerini ortaya koyan Başkan Beyoğlu,”Çocuklarımızı anlamanın ve onları geleceğe umutla taşımanın yolu, onlara karşı empati geliştirmek ve onlarla beraber zaman geçirmektir” dedi.

baglar-beyoglu.jpeg

Bağlar küçelerinde renkli bir hafta sonu

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hafta içinde akşam saatlerinde gerçekleştirdiği mahalle, esnaf ve ev ziyaretlerini hafta sonunda hem gündüz hem gece gerçekleştiriyor. Bu hafta sonundaki ziyaretlerin adresi, ilçenin en eski yerleşim yerlerinden olan Körhat Mahallesi oldu.

Başkan Beyoğlu, önce mahalledeki vatandaşları ve esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi, daha sonra kapısını çaldığı bazı vatandaşlara misafir oldu.

Ziyaret sırasında Başkan Beyoğlu’nu çocukluk yıllarına götüren renkli bir tablo yaşandı. Diyarbakır’da halk arasında “Ğar” olarak bilinen misket oyunu oynayan çocukları gören Beyoğlu, bir anda aralarına girerek onlarla beraber oynamaya başlayınca ortaya renkli kareler çıktı.

“İstediğiniz kadar oynayın ama eğitimi ihmal etmeyin”

Eline aldığı bilyelerle isabetli atışlar yapan Başkan Beyoğlu, çocuklara oyun hakkında bazı taktikler de verdi. Çocuklardan eğitimlerini ihmal etmemelerini isteyen Beyoğlu,”Biz bu oyuna ğar diyoruz. Çocukluğumuzda hep beraber oynardık, bizim için vazgeçilmez bir eğlenceydi. Eski Diyarbakır sokak ve küçelerinin aşina olduğu, hemen herkes için anısı olan bir oyundu. Çocuklarımızı anlamanın ve onları geleceğe umutla taşımanın yolu, onlara karşı empati geliştirmek ve onlarla beraber zaman geçirmektir. Elimizden geldiğince çocuklarla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Onlar mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Çocuklarımızdan isteğimiz ise eğitimlerini hiçbir şekilde aksatmasınlar. Çünkü ülkemizin yarınlarının teminatı kendileri olacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum