Beyoğlu, işyerlerini açan esnafa maske dağıtıp teşekkür etti

Beyoğlu, işyerlerini açan esnafa maske dağıtıp teşekkür etti
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından  Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonunda uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağının ardında işyerlerini açan esnafa ziyaret gerçekleştirdi.

Kentin en önemli alış veriş noktalarından olan Sakarya Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan Beyoğlu, maske dağıttığı vatandaşlara sosyal mesafe için uyarılarda bulundu ve sokağa çıkma yasağına göstermiş oldukları titizlikten dolayı teşekkür etti.

Yasaktan sonra vatandaşın gündemi alışveriş oldu

beyoglu-.jpg

İçişleri Bakanlığı’nın Yeni Tip Korona (Kovid-19) salgınındaki yayılma hızını önlemek amacıyla hafta sonunda uyguladığı iki günlük sokağa çıkma yasağından sonra Diyarbakır’da hayat normale döndü. 65 yaş üstü vatandaşlar ile hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar dışındaki vatandaşlar haftanın ilk gününde yeniden cadde ve sokaklara çıktı. Kimisi işyerine gitti, kimisi alışveriş yapmaya çıktı. Diyarbakır nüfusunun önemli bir bölümünü barındıran merkez Bağlar ilçesinde ilgi odağı alışveriş noktaları oldu.

Esnaflara maske dağıtıldı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, günlük alışverişin önemli merkezlerinden olan Sakarya Caddesi’ne çıkarma yaparak esnaflara ve vatandaşlara maske dağıttı. İşyerlerini ziyaret ettiği esnaflarla sosyal mesafe kuralına uygun olarak sohbet eden ve hayırlı alışverişler temennisinde bulunan Beyoğlu, vatandaşlardan da Kovid-19 tedbirlerine uyarak sosyal mesafe kuralını ihmal etmemelerini ve salgınla ilgili tedbirlere uyarak zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını istedi.

“Tedbirlere mutlaka uyalım”

Sokağa çıkma yasağı sürecinde kent olarak başarılı bir sınav verdiklerini belirten Beyoğlu,”Yasak kararına ve salgınla ilgili tedbirlere titizlikle riayet eden değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Hepimiz millet olarak önemli bir sınavdan geçiyoruz. Devletimizin ve bizlerin aldığı tedbirler yetmez. Tüm vatandaşlarımızın kendi sosyal izolasyonlarını uygulaması lazım. Biz belediye olarak ilk günden beri olduğu gibi bu sürecin sonunda tüm imkanlarımızla ve her türlü özveriyi ortaya koyarak Bağlar halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Belediye ekipleri ayrıca Bağlar’ın değişik noktalarında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtarak Kovid-19 önlemleri konusunda uyarılarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.