Beyoğlu ve Özkılıç’tan Gazeteciler Günü için mesaj

Beyoğlu ve Özkılıç’tan Gazeteciler Günü için mesaj
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile DOGÜNSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TİGRİS HABER- Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, halkın  haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına fedakarca görev yapan, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleğini icra eden medya mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

İlkeli gazeteciliğin hem vicdani ve ahlaki bir sorumluluk, hem de demokrasinin gereği olduğunun altını çizen Beyoğlu, sorunların çözülmesine hizmet eden gazetecilik anlayışını önemsediklerini kaydetti.

İftira, yalan ve hakaret içermeyen her türlü eleştiriye sonuna kadar açık olduklarını kaydeden Beyoğlu,”Evrensel, vicdani ve ahlaki değerleri esas alan güçlü bir gazeteciliğin varlığını önemsiyoruz. Eleştiri elbette olmalı, yapılan yanlışların üzerine gidilerek kamuoyu ile paylaşılmalı. Ancak bunlar yapılırken yapıcı ve çözüm odaklı bir dil kullanılması önemlidir. İftira, yalan ve hakaret içeren yayınlar olmamalı. Gerçeğin peşinde koşan gazetecilere her zaman ihtiyaç vardır.  Bu hususta manipülasyon ve algı içermeyen, hakikatı dile getirme amacı taşıyan her türlü eleştiriye sonuna kadar açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile kamuoyunu aydınlatma adına her türlü fedakarlık ve özveriyi üstlenerek görev yapan çok basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Özkılıç ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Öte yandan Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Özkılıç, “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

GAZETECİLER, BÜYÜK SORUMLULUK TAŞIYOR

Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Özkılıç, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Özkılıç mesajında; gazetecilerin, bilgiye erişimin kolaylaştığı ancak bilgi kirliliğinin arttığı günümüzde kamuoyunu doğru, hızlı ve tarafsız bir şekilde aydınlatmanın büyük sorumluluğunu taşıdığını belirtti.

HAYATI PAHASINA GÖREV YAPIYORLAR

Gazetecilerin, basın meslek ilkeleri doğrultusunda gece gündüz demeden haber ulaştırmak için canla başla, kimi zaman da hayatı pahasına görev yaptığını hatırlatmasında bulunan Özkılıç, “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır. Basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine olan inancımız tamdır. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar” dedi.

“MİLLETİMİZİN ORTAK SESİ”

“Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için her zaman yol gösterici değerler olmuştur” diyen Başkan Özkılıç, “Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, toplum vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Görevleri başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, görevi başındaki tüm basın mensuplarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.