Biçici şiir ödülü töreni Keçi Burcunda

Biçici şiir ödülü töreni Keçi Burcunda
DİTAV geçmişten günümüze, Diyarbakır’ın kültür/sanat ve edebiyat hayatına katkıda bulunan değerlerin adını yaşatmak için, her yıl farklı bir isim ve alanda ödüller dağıtıyor.

TİGRİS HABER - DİTAV (Diyarbakır Tanıtma, Kültür, Yardımlaşma Vakfı) yönetimi, 2022 yılı için ödülü “şiir dalında”, ömrünün elli yılını şiire ve kentin kültür/sanat alanına hizmette bulunan ve vakıf üyeliği de yapmış olan Şair İhsan F. Biçici (1936-2013) adına verilmesini kararlaştırdı.

Remzi İnanç, Şükrü Erbaş, Şeyhmus Diken, Ahmet Çakmak, Gülsüm Cengiz ve Gonca Özmen’den oluşan ödül jürisi; yarışmaya katılan eserler arasında İhsan Fikret BİÇİCİ şiir ödülü iki eser arasında paylaştırmaya karar verdi. İbrahim Tığ’ın Göl ve Alpaslan Akdağ’ın Gül ve Kefen kitapları ödül jürisince ödüle layık görüldü.

Seçici Kurul, “Kendilerine özgü nesnel karşılığı olan imgelerle kurdukları, gelişime açık şiir dünyalarından dolayı” ödül verildiğini gerekçe olarak gösterdi. Ödül kazanan edebiyatçılara ödülleri 18 Kasım 2022 cuma günü saat 15.00’de Keçi Burcunda düzenlenecek programda verilecek. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.