Bilden: Diyarbakır’a hizmet kayyum döneminde geldi

Bilden: Diyarbakır’a hizmet kayyum döneminde geldi
Diyarbakır’da, bir otelde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, “Kayım gönülden benimsediğim bir yöntem değil, ancak Diyarbakır’a hizmetlerde bu dönem geldi” dedi.

TİGRİS HABER - AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, bir otelde Basın mensupları ile bir araya geldi. Bilden, çalışmaları ve seçilmesi durumunda yapacakları hakkında bilgiler verdi.

“Kayyım, gönülden benimsediğim bir yöntem değil”

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bilden, 2016 yılından beri Diyarbakır aşta olmak üzere bölgedeki kayyım uygulaması ile ilgili bir soru üzerine, “Kayım gönülden benimsediğim bir yöntem değil, bunun altını çizmek istiyorum. Hatırlayın birileri burada barikat kurdular ve özerklik ilan ettiler. Kayyım sistemi zorunluluktan atandı.” Dedi.

a4b945cb-c069-4238-883d-6c394f6aaf84.jpeg“Bilgi ve birikimimi şehre aktaracağım”
Halis Bilden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlığına talip olmasının en büyük nedeninin bilgi ve birikimini doğrudan şehre aktarmak olduğunu söyledi.

face924c-fc06-4c1c-afd4-235d9dc35f8e.jpeg

“Travmay projesini revize edeceğiz”
Projelerinin başında kültür ve turizm geldiğini, ilk projelerinin Sur içinin kısmi yayalaştırılması ile ilgili olduğunu söyleyen AK Parti Büyükşehir adayı Bilden, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tramvay için 14 kilometrelik bir hat ön görülmüş. Bu proje olacak ve şöyle revize ediyoruz. Urfa yolundan yeni TOKİ konutlarına kadar uzatmak.

Şehir içinde geçen tren hattında raylı sistemle entegre edeceğiz. Bir banlöyü şeklinde daha hızlı bir hale getireceğiz. 4-5 yıllardır surlarla ilgili çok önemli çalışmalar var. Onu devam ettireceğiz. Surun iç kısmında raylı sistem kurmayacağız Burçların nasıl kullanılması ile ilgili halka soracağız. Bir nevi referandum yapacağız. Önemli kararların hepsini halka birlikte alacağız.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum