Bilgin'den asgari ücret, sözleşmeli personel ve EYT mesajı

Bilgin'den asgari ücret, sözleşmeli personel ve EYT mesajı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personelin çalışma şartlarıyla ilgili düzenlemeyi tamamladıklarını açıkladı.

TİGRİS HABER - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz" dedi. Asgari ücrete ilişkin de konuşan Bilgin, "Asgari ücret tespit komisyonunu Aralık ayının ilk haftası toplayacağız, emekçileri enflasyon karşısında koruyacağız" diye konuştu. Bilgin ayrıca EYT şartlarını taşıyan 1.5 milyon kişi olduğu bilgisini verdi.

Bilgin, "Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz" dedi.

Asgari ücret zammı

Asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin de konuşan Bilgin, "Sizin beklentiniz nedir bilmiyorum ama emin olun enflasyonun karşısında reel ücreti gerileten etkisini ortadan kaldıran bir asgari ücreti gerçekleştireceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralığın ilk haftasında toplanacak. Asgari ücret artışı enflasyon karşısındaki gerileme etkisini ortadan kaldıracak" ifadelerini kullandı.

EYT düzenlemesi

Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bilgin, EYT çalışmalarına da değindi, ilk kez sayı verdi. Şartları dolduran 1,5 milyon kişi olduğunu belirten Bilgin, düzenlemenin aralık ayı içinde Meclis'e sunulacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.